peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Guestbook


addolorata - Newest pictures
andrew4maria.peperonity.net

INVATAREA TINERILOR:RISCUL EDUCATIEI

pr. Dwight Longenecker
Teme: Învăţământ Familie

Provocarea adolescenţei
Conduceam maşina spre casă, venind de la Liturghie, când fata mea din clasa a VII-a a exclamat: "De ce trebuie să cânte în fiecare săptămână cântecele acelea plictisitoare?" Tonul ei era provocator, de ceartă chiar. Faţa îi era încruntată iar braţele încrucişate cu nerv peste piept. Soţia mea i-a răspuns: "Nu eşti tu în poziţia să critici ce se cântă la Liturghie." Am intervenit atunci: "Stai puţin. Ea are o întrebare legată de credinţa ei. Hai să o ascultăm." Şi m-am adresat fetei mele: "Cântările la Liturghie fac parte din tradiţie. Este adevărat că nu sunt mereu cântece care îţi plac sau care le ştii, dar avem noroc cu organistul şi cu dirijorul din parohie. De ce nu le dai o şansă? Poate vei ajunge să îi cunoşti şi să îţi placă să cânţi cu ei."
Tonul ei s-a schimbat imediat pentru că a simţit că este luată în serios. Am continuat: "Este în regulă să pui întrebări despre credinţa ta. De fapt este chiar un lucru bun. Dar ai putea să formulezi întrebările într-un mod mai pozitiv - chiar dacă ceea ce simţi tu e negativ. Sentimentele negative îţi dau impulsul să pui întrebarea. Opreşte-te însă, gândeşte-te care este cu adevărat întrebarea şi pune-o în mod inteligent şi pozitiv. Atunci imboldul de a pune întrebarea devine un mod de învăţare." După şase luni fata noastră s-a alăturat corului de la parohie. Mai mult, profesorul ei de religie a sesizat o schimbare: la sfârşitul anului mi-a spus că a început să pună cele mai bune întrebări din clasă. Este semn că a început să îşi confrunte credinţa într-un mod inteligent şi pozitiv.
Învăţătura Mons. Giussani
În loc să zdrobesc nelămurirea de ordin religios a fiicei mele, am încurajat-o - chiar dacă modul ei de exprimare era negativ. Mi-ar place să spun că această reacţie s-ar datora aptitudinilor mele parentale. De fapt, meritele merg spre un preot italian. Pe când activam la Şcoala catolică Sf. Iosif din Greenville, Carolina de Sud, mi s-a...


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.