peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Guestbook


slujirea ingerilor - Newest pictures
andrew4maria.peperonity.net

SLUJIREA INGERILOR SI LUCRAREA DIAVOLULUI

Deşi pe atunci nu eram conştienţi de aceasta, ca nou-născuţi ce eram, în ziua botezului nostru ne-am lepădat de Satana şi de toată lucrarea lui şi de toate promisiunile lui mincinoase – prin intermediul celor apropiaţi nouă. Iar ceea ce nu puteam noi înşine proclama, s-a făcut pentru noi de către naşii noştri. Mai târziu, la vârsta când puteam hotărî singuri, chiar înainte de a primi Sacramentul Mirului, am repetat lepădarea de Satana şi de toată lucrarea lui şi de toate promisiunile lui mincinoase. Cuvintele acestea au fost rostite de fiecare dată cu toată sinceritatea şi convingerea – sunt sigur de aceasta -, dar tare mă tem că uneori se fac auzite numai fiindcă fac parte din ritual, fără să se înţeleagă cu adevărat ce înseamnă.

***

Îngerii există…
ca şi diavolii

***

Câţi dintre noi oare ştiu cine e de fapt diavolul? Câţi dintre noi, în schimb, îl privesc cam aşa cum copiii cred în Moş Crăciun – sau ca pe un fel de sperietoare care te ia dacă nu eşti atent?! În anii din urmă ni s-a tot spus de către unii teologi că nu ar exista îngeri. În felul acesta, ei înlătură şi convingerea că există diavolul. Dacă nu există îngeri, atunci nu există nici îngeri răi, a căror căpetenie să fie Satana. Şi chiar aşa, când aţi auzit ultima dată o predică sau o omilie sau orice fel de discuţie în legătura cu diavolul – indiferent dacă-i spui Satan sau Lucifer sau mai ştiu eu cum?! Tăcerea aceasta ne face un mare deserviciu: ne conferă o falsă siguranţă şi ne transformă în victime sigure ale celui mai mare duşman al mântuirii noastre eterne.
Există diavolul?

Cuvântul “diavol” provine dintr-un cuvânt grecesc, diabolos, care înseamnă spirit rău. Termenul “Satan” este un cuvânt ebraic şi înseamnă adversar şi/sau duşman. Isaia 14,12 se referă la acest spirit suprem al răului şi nedreptăţii numindu-l “Lucifer”. Cristos, în ultimele Sale cuvinte către oameni, îl numeşte “stăpânitorul acestei lumi” (Ioan 12,31.14,30.16,11). Sfântul Paul îl defineşte pe Satan drept...


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.