peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Guestbook


mass media - Newest pictures
andrew4maria.peperonity.net

CONSUMUL DE MASS-MEDIA LA ADOLESCENTI

***

Cine spune că Biserica nu este la curent cu lumea modernă? În mesajul său recent pentru Ziua Mondială a Comunicaţiilor Sociale, Papa Benedict al XVI-lea îndeamnă preoţii să comunice prin mijloacele digitale. “Lumea digitală, punând la dispoziţie mijloace care permit o capacitate de expresie aproape nelimitată, deschide perspective remarcabile de actualizare a îndemnului paulin: ‘Vai mie dacă nu vestesc Evanghelia’”, a comentat Papa.

***

Fascinaţia mobilelor


Cu câteva zile înainte de publicarea mesajului, un studiu dat publicităţii pe 21 ianuarie de Fundaţia Kaiser Family a arătat cât de important este pentru Biserică să fie prezentă în aceste forme de comunicare aflate într-o rapidă dezvoltare. “Generaţia M2: Mass-media în vieţile celor de la 8 până la 18 ani” a fost al treilea dintr-o serie de sondaje ample la nivelul Statelor Unite conduse de fundaţie pe tema folosirii de către tineri a mijloacelor de comunicare. S-a observat că astăzi cei între 8 şi 18 ani acordă folosirii acestor mijloace în medie şapte ore şi 38 minute într-o zi obişnuită, însumând mai mult de 53 ore pe săptămână. Şi aceasta nu este de fapt suma totală, luând în calcul faptul că mulţi dintre ei folosesc mai multe forme de comunicare în acelaşi timp. Dacă acest consum este calculat separat, atunci se înregistrează un total de 10 ore şi 45 minute zilnic.

Raportul se bazează pe un studiu făcut pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 2002 de elevi de la clasa a III-a până la a XII-a, având vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani. Pe lângă acesta, un subgrup de 702 voluntari au completat jurnale de folosire a mass media timp de şapte zile, care au fost folosite la calcularea procentajului de multi-tasking. Comparativ cu studiul anterior realizat de Fundaţia Kaiser Family în 2004, timpul petrecut cu mass-media a crescut cu 1 oră şi 17 minute în ultimii cinci ani. Raportul a identificat revoluţia comunicării mobile şi online ca fiind una dintre principalele cauze ale...


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.