peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Guestbook


net - Newest pictures
andrew4maria.peperonity.net

INCRESTINAREA INTERNETULUI

***

Apariţia internetului şi a altor noi tehnologii media extind cu repeziciune posibilităţile Bisericii şi ale organizaţiilor religioase de a-şi promova mesajul.

La 3 ianuarie 2006, agenţia Fides a Congregaţiei pentru Evanghelizarea Popoarelor publica prima parte a unui dossier, “Poporul lui Dumnezeu pe internet”. Raportul informează că în Italia este aproape imposibil să contabilizezi numărul siturilor catolice datorită rapidei creşteri din acest sector. Numărul de legături (links) dă o idee despre înflorirea siturilor catolice. De exemplu, legături spre unul dintre cele mai populare situri italiene, www.totustuus.it, pot fi găsite pe aproximativ 50.000 de situri.

Un alt sit, www.siticattolici.it, are în baza sa de date peste 10.000 situri catolice din Italia. Aproximativ un sfert aparţin parohiilor; alte 2.067 aparţin unor grupuri private şi organizaţii. Ordinele călugăreşti şi institutele misionare au 1.222 de situri; cele asociate în mod oficial unor structuri ecleziale sau activităţi pastorale ajung la 629. Apoi, în ordine descrescătoare mai sunt: pagini personale de natură catolică – 589; universităţi şi centre culturale – 403; şi situri media – 353. De notat că 1.400 de situri disponibile acum doi ani, astăzi nu mai există. Per ansamblu însă, rata creşterii este mare, aproximativ 25% în doi ani. O creştere mai mare o înregistrează siturile dedicate muzicii – 33,6%; posturilor radio şi tv – 32,8%; şi artei religioase – 31,5%.

În Statele Unite ale Americii se înregistrează de asemenea o înflorire a siturilor religioase. Jonathan Last, editor al “Weekly Standard”, a oferit o analiză a situaţiei în numărul din decembrie al publicaţiei “First Things”. În articolul “Dumnezeu pe internet”, Last citează un sondaj din 2004 care afirma că 64% dintre navigatorii pe web – adică 82 de milioane de oameni – declară că folosesc internetul pentru scopuri religioase. Dintre aceştia, 32% au afirmat că folosesc internetul pentru a fi la curent cu ştirile; 17% în...


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.