peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Guestbook


madre teresa - Newest pictures
andrew4maria.peperonity.net

FERICITA TEREZA DE CALCUTA

Fericita Tereza de Calcutta (1910-1997)

***

5 septembrie (calendarul latin)

***

Biografie

Maica Tereza de Calcutta s-a născut la 26 august 1910 la Skopje, Macedonia de astăzi. La vârsta de optsprezece ani, îndemnată de dorinţa de a deveni misionară, a intrat în Institutul Preasfintei Fecioare Maria, din Irlanda, primind ca soră numele de Maria Tereza. La 6 ianuarie 1929 a sosit la Calcutta, India, unde a predat mai mulţi ani la o şcoală de fete. În timpul unei călătorii cu trenul pentru o reculegere anuală, Maica Tereza a primit ceea ce ea a numit “vocaţia în vocaţie”, şi astfel, la 17 august 1948, a îmbrăcat pentru prima oară sari-ul alb cu margini albastre şi a ieşit pe poarta iubitei ei mănăstiri pentru a intra în lumea săracilor.

A făcut un curs de asistentă medicală, şi, la scurt timp după aceea, a mers pentru prima oară la periferia oraşului: a vizitat familiile, a spălat rănile unor copii, s-a îngrijit de un bărbat în vârstă care zăcea bolnav pe stradă şi de o femeie care murea de foame şi de tuberculoză. Începea fiecare zi cu Isus Euharisticul şi ieşea pe stradă cu rozariul în mână, pentru a-l căuta şi a-l sluji pe El în cei care sunt “nedoriţi, neiubiţi, neîngrijiţi”. Câteva luni mai târziu i s-au alăturat, una după alta, câteva dintre fostele ei eleve, ajungând astfel să fondeze ordinul Misionarele Carităţii, dedicat slujirii celor mai săraci dintre săraci. La începutul anilor 1960, Maica Tereza începea să trimită surori de-ale ei în alte părţi ale Indiei, deschizând ulterior case pe toate continentele, şi în aproape toate ţările comuniste, inclusiv în fosta Uniune Sovietică, Albania şi Cuba.

Lumea a început să îşi îndrepte tot mai mult atenţia spre Maica Tereza, numeroase distincţii, inclusiv importantul Premiu Nobel pentru Pace din 1979, aducând cinste operei ei. A primit totul “spre slava lui Dumnezeu şi în numele săracilor”. A murit la 5 septembrie 1997, şi guvernul indian a organizat funeralii de stat. Mormântul ei a devenit...


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.