peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Guestbook


purgatiriul - Newest pictures Comics/Fantasy/Anime
andrew4maria.peperonity.net

Are purgatoriul fundamente scripturistice?

***

CRITICUL:

Un prieten mi-a spus că astăzi catolicii nu mai cred în purgatoriu. Mi-a fost greu să cred această afirmaţie, deoarece în Biserica Catolică lucrurile se mişcă încet, dar el fiind catolic m-am gândit că ştie ce spune. Este oare adevărat?

CATOLICUL:

Din păcate prietenul tău catolic merge mai mult pe vorbe auzite cine ştie unde, decât pe o cunoaştere solidă. Biserica Catolică nu a renunţat la credinţa în purgatoriu deoarece purgatoriul este o dogmă de credinţă, sau ceea ce putem numi doctrină de fide.

CRITICUL:

M-am gândit eu. Dar aici apare o problemă mare pentru mine. Biserica Catolică pretinde că urmează învăţăturile Bibliei. Totuşi, eu nu găsesc nici o menţiune despre purgatoriu în Scriptură.

CATOLICUL:

Înainte să îţi indic câteva trimiteri biblice, spune-mi cum înţelegi învăţătura catolică despre purgatoriu, deoarece există adesea înţelegeri greşite.

CRITICUL:

Purgatoriul este ca o a doua şansă pentru oamenii care nu au fost buni discipoli ai lui Isus în această lume. Dacă nu l-au urmat pe când trăiau, atunci pot să scape de păcate în purgatoriu şi să meargă în rai. Văd purgatoriul ca o altă dovadă a dependenţei catolice de operele bune ca mijloace de mântuire. Purgatoriul nu este nici rai şi nici iad, ci o stare “între” în care oamenii sunt pedepsiţi pentru greşelile lor făcute în timpul vieţii şi care nu au fost iertate.

CATOLICUL:

Ceea ce înţelegi tu despre purgatoriu nu este ceea ce învaţă Biserica Catolică. Vei fi poate surprins să afli că Biserica face foarte puţine afirmaţii despre ce este purgatoriul. Secţiunile din Catehismul Bisericii Catolice dedicate temei sunt foarte scurte. Cea mai importantă declaraţie este aceasta: “Cei care mor în harul şi prietenia lui Dumnezeu dar imperfect purificaţi, deşi sunt siguri de mântuirea veşnică, suferă după moarte o purificare ca să dobândească sfinţenia necesară pentru a intra în bucuria cerului” (articolul 1030). Vezi deci, purgatoriul nu este o a doua şansă...
1 Comments:
.omul cand moare intra intr-un somm adanc. Nu se mai duce nicaieri pana la a doua venire a Lui Iisus Christos cand vor invia cei drepti cand inpreuna cu cei care l-au asteptat vor capata corpuri nemuritoare . http://emy007.peperonity.net/
29.04.2010 16:47 EDT,


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.