peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


azazel
angelanddemon.peperonity.net

Azazel

Azazel este numit si Azazil (din limba araba).
Azazel este un demon al ordinului secund, gardianul caprei, descris de Milton ca purtatorul ingerilor rebeli (“Paradise Lost“, 1,534 ). In demonologia islamica Azazel este un Djin ( demon creat din foc ) care a fost trimis din rai pentru ca nu a slujit lui Adam si pentru pasiunea sa pentru femei. Numele i s-a schimbat de cateva ori in Eblis, care inseamna “disperare“.
Etimologia
Numele de Azazel in sine este o combinatie de cuvinte intre “Azaz” (incruntat, aspru, salbatic, grosolan, furtunos, sever, violent, robust, masiv ) si “el” (puterea lui Dumnezeu). Conform interpretarii talmudice, termenul de “Azazel” este desemnat unui munte colturos si solid sau o prapastie in care a fost aruncata o capra. O alta alternativa la acest termen este si “Zok“. Aceasta derivare este prezentata de Baraita, cum ca Azazel este unul din cei mai puternici munti.
Alta versiune a etimologiei acestui cuvant este strans legata de mitologia lui “Uza” si “Azael“, ingeri decazuti. In conformitate cu aceasta etimologie, jerta unei capre este necesara pentru pacatul de curvie dintre acesti ingeri vinovati.
Conform cartii Enoch si a textului kabbalistic ‘The Zohar“, Azazel era unul din liderii ingerilor decazuti care au venit pe pamant pentru a se intalni cu femeile. Se presupune ca Azazel i-a invatat pe barbati cum sa confectioneze armele si femeilor le-a introdus cosmeticile, totodata incurajand vanitatea. Pentru dezvaluirea acestor secrete oamenilor, Dumnezeu a trimis ingeri pentru a-l prinde si al intemnita in desert – intr-un loc numit Dudael – unde va ramane pana la judecata de apoi.
In Koran/Coran, Azazel a fost alungat din rai cand a refuzt comanda lui Dumnezeu de a-l venera pe Adam, spunand “De ce fiul focului sa ingenuncheze fiului lutului?”
Azazel pentru Satanistii Moderni reprezinta un simbol. Satanismul Modern este opusul religiilor care-si propun inchiderea omului si hipnoza acestuia pentru a promova ideile in scopuri jenante.

Sursa : http://www.bisericasatanista.org/


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.