peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


lucifer - Comics/Fantasy/Anime
angelanddemon.peperonity.net

Lucifer

Din latina insemnand ‘biruitorul luminii‘ sau ‘conducatorul luminii‘, numele a fost mai intai adresat din punct de vedere logic lui Iisus ( ca ‘steaua zilei‘) cu privire la Venus, luceafarului de dimineata. In demonologie Lucifer este ceresc fiind gresit considerat egal cu Satana, probabil datorita citirii gresite Isaiah, 14, 12 ( aplicat lui Nebuchadnezzar, regele Babylonului, care in fastul si gloria sa, a aspirat la nivelul de Dumnezeu.

“Cum tu arta cazuta din Rai, O Lucifer, fiu al diminetii.”

Sfantul Jerome de asemenea adreseaza numele Lucifer la Satana cand scria comentariilor sale despre Luke, 10,18

“L-am vazut pe Satana ca pe un fulger din Rai”

In vederea de ansamblu, adoptata in traditia literara, este ca Satana s-a numit Lucifer inaintea caderii din Rai. Conform cu legendele rascoalei, Lucifer a fost seful in ierarhia Raiului, si pe masura ce stralucea printre toate existentele create in frumusete, putere, si intelepciune. Dumnezeul a oferit dominionul si puterea peste Pamant; si chiar dupa decaderea lui, inca continua sa domneasca, chiar daca nu tot, puterea si statutul l-a pastrat. Pacatul lui Lucifer a fost mandria, o actiune de egoism pur si rautate; El s-a iubit pe el insusi. Ca guvernator al raiului, el a fost situat langa Dumnezeu; dar de indata ce Dumnezeul i-a lasat locul, Lucifer, plin de mandrie, dorea sa fie singur in tronul ceresc. Indignat Mihail ( arhanghelul ) poarta batalii cu el, si dupa un razboi angelic, reuseste in expulzarea lui Lucifer si urmaritorii sai, ducandu-i pe toti in jos la casa infernala pusa deoparte pentru toata eternitatea. Cel care era odata numit Lucifer din Ceruri, acum era numit Satana pe Pamant; ingerii care s-au unit cu el au devenit demoni, al caror conducator el era.

John Milton, in ‘Paradise Lost‘, adreseaza numele Lucifer la demon de mandria pacatoasa; in Dante ‘Divina Comedie‘ si in joaca ‘doctor Faustus‘( Christopher Marlowe), Lucifer este descris ca regele Infernului.

In orice caz, numele Lucifer a fost adoptat in cercurile ezoterice pentru a reprezenta moderne echivalente, existenta Soarelui ( la originile mentionate Ormuzd in dualismul Zoroastrian ) s-a impotrivit cu intunericul, Printul Inselaciunii, care s-a numit Angra Mainyu, in ocultism s-a chemat Ahriman. Lucifer este de asemenea unul din pacatele diabolice.

Majoritatea informatiilor sunt promovate si cunoscute datorita Crestinitatii si luptei duse de acestia pentru interesul propriu.

Lucifer pentru Satanistii Moderni reprezinta un simbol asa cum ii spune si intelesul – Luminatul, cel care aduce lumina. Satanismul Modern este opusul religiilor care-si propun inchiderea omului si hipnoza acestuia pentru a promova ideile in scopuri jenante.

Satanismul Modern nu recunoaste nici o entitate/zeu care are puterea de a conduce pe om, singura entitate aflata esti TU si TU esti singura persoana care are controlul vietii tale si singura care lupta pentru succes. Puterea omului este nemarginita si ingradirea ei nu va duce la nici o evolutie ci doar la o decadere.

Persoana din ziua de astazi trebuie sa priveasca limpede lucrurile si sa fie singura care are control asupra lucrurilor din jur si astfel isi va putea indeplini orice dorinta.

Sursa :

http://www.bisericasatanista.org/


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.