peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


satanic - Animated
angelanddemon.peperonity.net

Satanism

Satanismul este o religie bazată pe Biblia Satanică şi filozofia Bisericii lui Satan, fondată de Anton Szandor LaVey. În această religie Satan devine un simbol pozitiv, arhetip al sinelui şi al egoismului. Deşi este asociată în cultura populară cu ritualuri ce au în prim plan violenţa şi cruzimea, filozofia Bisericii Satanice are la bază următoarele caracteristici:

Individualismul fundamental, bazat pe conceptul nietzschean că individul este singurul responsabil pentru viaţa sa şi că trebuie să se ridice peste perceputa conformitate a maselor pentru a găsi o cale în viaţă. În acest sens, satanismul fiind influenţat de libertarianism, LaVey declară că „sataniştii sunt născuţi nu făcuţi... au o boală numită independenţă”. De asemenea, sataniştii se opun religiilor care plasează oamenii într-un raport de subordonare faţă de zei (creştinismul, islamul, iudaismul etc.).

Denumirea curentului religios satanist porneşte de la „Satan”, adversarul spiritual al demiurgului din tradiţia religioasă iudeo-creştină, nume folosit pentru a simboliza respingerea de către satanişti a principiilor majore ale religiilor iudeo-creştine.

Simbolul Satan – în religia satanistă nu este zeu, ci doar un simbol pentru dumnezeu, care la rândul lui este performat şi satisfăcut de satanistul însuşi. LaVey propune că toţi zeii sunt creaţii ale credincioşilor şi că în acest fel veneraţia zeilor este prin extensie, veneraţia creatorului acestor zei (credinciosul). O dogmă a satanismului este: „Eu sunt dumnezeul meu”. Cel mai important eveniment din calendarul satanic este ziua de naştere a credinciosului, aceasta reprezentând şi naşterea dumnezeului său. Un fapt surprinzător despre satanism este că Satan, perceput ca „diavol” în cultura populară, nu este venerat, fiind considerat doar un arhetip literar care este un exemplu de opoziţie faţă de umilinţă şi credinţă. În religia satanistă laveyană, cultul „diavolului” este văzut ca fiind doar o inversare a creştinismului şi o înţelegere greşită a satanismului.
Satanismul este împărţit în trei categorii principale:

* Satanismul Tradiţional care afirmă că rădăcinile satanismului se trag din Egiptul Antic.
* Satanismul Rebel care spune că Satan are nevoie de o pisica moartă, un mormânt profanat, o tăietură pe mâna tinerei de 17 ani sau un ritual perfect realizat în nişte condiţii groteşti.
* Satanismul Modern care promovează individul şi nu faptul că omul este nesemnificativ, slab şi dependent de supranatural. Ei consideră că apartenenţa de supranatural şi implicit de o Biserică, presupune mult prea multă bătaie de cap având în vedere că "Nimic nu este real (Totul este permis)" (Phil Hine, Magia Haosului). Satanistul Modern nu neagă munca strămoşilor noştri precum face un fanatic, ci el îmbrăţişează fiecare idee valoroasă, cultura şi magia, dar refuză să fie condus de legile unui "preistoric" (ex. Iisus).

Valorile satanismului sunt în satanist drept pentru care ritualurile sataniste afirmă puterea simbolului satanic în inteligenţa, isteţimea şi cultura individului.

Satanismul reprezintă venerarea lui Satan?

Venerarea lui Satan nu este o parte esenţială în satanism. Nu trebuie să îl venerezi pe Satan pentru a fi un satanist. Ideea din spatele satanismului este să devii cât mai bun şi să faci ceea ce te face fericit şi te binedispune. Atât timp cât urmezi calea satanistă în viaţă, te poţi numi satanist.

Satanismul este venerarea propriei persoane. Termenul "satanist" a fost prima dată atribuit în Evul Mediu tuturor oamenilor care aveau o religie diferită de cea catolică. Era un termen folosit pentru descrierea celor care venerau un alt zeu, a celor care venerau pământul, natura, pe ei înşişi sau orice nu era creştin.

Satan a fost creat de celelalte religii pentru a da o definiţie a tot cea ce este "rău". Acest "diavol" a fost creat pentru a reprezenta aşa-zisele păcate ale oamenilor. Conform acestor religii, Satan reprezintă distrugerea.

Pe de altă parte, este un alt ego al lui Satan, numit Dumnezeu. Ca şi Satan, Dumnezeu are multe nume, depinde de religie şi perioadă. Acest Dumnezeu reprezintă tot ceea ce este bun în oameni, toate lucrurile bune pe care le pot face pentru alţii. Acest Dumnezeu ar trebui să reprezinte creaţia.

Pentru un satanist, Satan nu este altceva decat o forţă a naturii. Satan nu este considerat o zeitate. Această forţă este considerată partea întunecată a naturii. Această "parte întunecată" nu reprezintă neapărat răul, ci doar o parte neexplorată a naturii. Satanismul nu cere venerarea lui Satan, nu îţi cere nici măcar să crezi într-o zeitate. Depinde de individ să aleagă ce nivel i se potriveşte cel mai bine.

Însă, în satanismul tradiţional (spiritual) se presupune venerarea lui Satan.

Biserica lui Satan

* este o organizaţie religioasă care practică satanismul după Biblia Satanică scrisă în 1969 de Anton Szandor LaVey.
* a fost fondată în San Francisco, California de către Anton Szandor LaVey, Înaltul Preot al Bisericii până la moartea sa, în anul 1997.

În anii 1950, Anton LaVey a format un grup numit Ordinul Trapezoidului, care mai târziu a devenit conducerea Bisericii Sataniste. În primul an de existenţă a Bisericii, Anton LaVey a atras atenţia presei oficiind o căsătorie satanistă a Judith-ei Case cu jurnalistul John Raymond.

Biserica lui Satan a fost menţionată în:

* literatură şi presă de-a lungul anilor 1960 şi 1970.
* subiectul unui întreg documentar, Satanis 1970.
* filmul lui Luigi Scatini Angeli Blanca, Angeli Negra, lansat în Statele Unite ca Witchcraft 1970.

LaVey a apărut în filmul lui Kenneth Anger Invocation of my Demon Brother.

Cele Noua Afirmatii Sataniste

Afirmatiile Sataniste preluate si traduse din Biblia Satanista scrisa de Anton Szandor LaVey, fondatorul Bisericii Sataniste ( C.o.S. – Church of Satan ).
1. Satana reprezinta indulgenta, in loc de abstinenta!

2. Satana reprezinta existenta vitala, in loc de promisiuni spirituale irealiste!

3. Satana reprezinta inteligenta pura, in loc de ipocrizia in care oamenii se complac!

4. Satana reprezinta bunatate pentru cei ce merita, in loc de dragoste irosita pe ingrati!

5. Satana reprezinta razbunare in loc de intoarcerea celuilalt obraz!

6. Satana reprezinta responsabilitate pentru responsabili in loc de ingrijorare pt vampiri psihici!

7. Satana reprezinta omul ca un animal printre animale; uneori mai bun, alteori mai rau decat cele ce merg pe patru picioare, si care datorita <> a devenit cel mai vicios dintre ele.

8. Satana reprezinta toate asa-zisele pacate, pentru ca ele duc la multumirea fizica mentala sau emotionala!

9. Satana reprezinta cel mai bun prieten al Bisericii, pentru ca a tinut-o in afaceri in tot acest timp!

Cele Unsprezece Reguli Sataniste ale Pamantului

Regulile Sataniste sunt preluate si traduse din Biblia Satanista scrisa de Anton Szandor LaVey, fondatorul Bisericii Sataniste ( C.o.S. – Church of Satan ).

1. Nu-ti da opiniile sau sfatul decat daca esti rugat.

2. Nu-ti povesti necazurile altora decat daca esti sigur ca acestia vor sa le auda.

3. Cand te afli in lacasul altuia arata-i respect, altfel nu te duce acolo.

4. Daca un invitat in lacasul tau te enerveaza, trateaza-l cu cruzime si fara mila.

5. Nu face avansuri sexuale decat daca ai primit semnalul de imperechere.

6. Nu lua ceea ce nu-ti apartine decat daca este o povara pentru cealalta persoana si aceasta cere sa fie eliberat de povara.

7. Recunoaste puterea magiei daca ai folosit-o cu succes pentru ati indeplini dorintele. Daca negi puterea magiei dupa ce ai chemat-o cu succes, vei pierde tot ce ai obtinut.

8. Nu te plange de nimic din ceea ce nu esti implicat direct.

9. Nu face rau copiilor mici.

10. Nu ucide animale neumane decat daca esti atacat sau pentru mancarea ta.

11. Cand mergi pe teritoriu deschis, nu deranja pe nimeni. Daca cineva te deranjeaza, roaga-l sa se opreasca. Daca nu se opreste, DISTRUGE-L.

Cele Noua Pacate Sataniste

Pacatele Sataniste preluate si traduse din Biblia Satanista scrisa de Anton Szandor LaVey, fondatorul Bisericii Sataniste (C.o.S. – Church of Satan).

1. Prostia – prima pe lista pacatelor sataniste. Pacatul principal in satanism. Este pacat ca prostia nu e dureroasa. Nu mai poate fi vorba doar de ignoranta intr-o societate care creste considerabil in stupiditate. Aici se incadreaza si cei care isi urmeaza drumul tinand cont de absolut tot ce li se spune. Mijloacele de informare promoveaza o prostie cultivata ca atitudine, care nu este doar acceptata ci si laudabila. Satanistii trebuie sa invete sa vada prin ‘trucuri’ si nu-si pot permite sa fie atinsi de prostie.

2. Infatuarea – o astfel de atitudine poate fi iritanta si nu este in conformitate cu Legile fundamentale ale Magiei Inferioare. La egalitate cu prostia, prin modul in care sunt pastrati banii in circulatie in zilele noastre. Natura fiecaruia impune un anumit sentiment de superioritate indiferent daca acesta este justificat sau nu.

3. Solipsismul – [doctrina filozofica conform careia eul si perceptiile sale constituie singura realitate existenta]: poate fi foarte periculos pentru satanisti; a te destainui cuiva care este de departe in dezacord cu tine. Este greseala de a astepta ca oamenii sa te rasplateasca cu aceeasi consideratie, politete si respect, pe care tu le oferi in mod natural. Asteptarile tale vor fi in zadar. In schimb, satanistii ...


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.