peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Guestbook


comunism
bellami.playhouse.peperonity.net

COMUNISMUL DIN TIMPUL... POST-COMUNISMULUI

***

Cu toate că au trecut 20 de ani şi-un sfârc de la revoluţia din decembrie `89, când nu numai că şi-au pierdut viaţa mii de tineri doar pentru ca noi să avem un viitor mai bun, dar s-au schimbat radical o serie de lucruri care erau de-a dreptul de neconceput înainte de anii 90, constatăm şi astăzi cu stupoare că mentalităţile învechite s-au conservat mai ceva ca un os de mamut.

E adevărat, suntem o ţara democratică, avem libertatea de exprimare care era doar un vis frumos pe vremea lu` Ceaşcă şi a Codoiului ( C02-ul care a consacrat-o pe Elena Ceauşescu ), plus alte beneficii care erau idealurile părinţilor noştri, dar percepţia românilor faţă de unele lucruri a rămas aceeaşi. Nu mă refer doar la cei din categoria LGBT, ci şi la alte lucruri mai banale ( n-ai voie în discotecă chiar dacă ai 18 ani, n-ai voie să asculţi muzică de genul X, n-ai voie să te uiţi la filme de genul Y, iar dacă duminica îndrăzneşti să nu te prezinţi la biserică, e un semn clar de posedare şi îţi şi face mă-ta programare la popa de la parter, ocazional şi exorcist de serviciu). Ei, din moment ce o spălare de creiere în masă nu poate fi înfăptuită, nu ne rămâne decât să ne supunem şi să aşteptăm încă mult şi bine, până când România va progresa din acest punct de vedere.


Din punctul meu de vedere, al unei persoane din generaţia post-comunistă, sexualitatea a rămas încă un subiect tabu. Ceea ce e de-a dreptul ruşinos. Eu m-am convins de mult timp că România e o ţară a extremelor, şi excelăm numai cu tâmpenii ( ba ne facem de râs în Italia cu rromii cu degete lungi, ba ne facem de râs în lume că suntem singurul popor care ne-am omorât conducătorul în ziua de Crăciun, că ne ţinem copiii în lanţuri mai ceva ca pe nişte câini, doar ca să adâncim şi mai mult ura celorlalte naţiuni ). E păcat de persoanele care odată au reuşit să facă un nume din ţara noastră, cunoscut pe mapamond. Pe lângă cele menţionate, se mai adaugă faptul că NU acceptăm ceea ce e diferit şi iese din “normal”,...


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.