peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


dan negru - Man Western
bellami.playhouse.peperonity.net

Dan Negru sanctionat pentru homofobie

Dan Negru a fost sanctionat cu avertisment pentru declaratiile facute pe blogul sau in legatura cu protestul impotriva Papei a unui grup de homosexuali din Spania.

Ca reactie la aceasta demonstratie, vedeta de televiziune a scris pe blogul sau urmatoarele: (…) “de data asta am certitudinea ca politia spaniola a scapat situatia de sub control. E impardonabil sa dai voie unor dereglati sa tulbure botezul celui mai frumos monument european. Libertatea trebuie sa aiba si ea o limita! (…). (…) Bastoane si dube indiferent de cat tipau baieteii mai apoi”.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a considerat ca afirmatiile domnului Negru sunt elemente de incitare la violenta fata de comunitatile LGBT, astfel incadrandu-se in dispozitiile prevazute de art.2 alin.5 din O.G. nr.137/2000* si a decis sanctionarea acestuia cu avertisment.
Potrivit CNCD: (…) Colegiul retine ca fata de obiectul prezentei cauze, reclamantul face o relatare a celor petrecute la momentul respectiv, la care sunt adaugate pareri personale, judecati de valoare asupra celor prezenti in cadrul respectivei manifestatii (…)
Reprezentantii organizatiilor gay din Romania se declara multumite de aceasta decizie.

„Salutam decizia CNCD prin care afirmatiile domnului Dan Negru au fost sanctionate cu avertisment si speram ca aceasta situatie sa fie una din care sa invatam ca desi dreptul la libertatea de exprimare este garantat in Constitutia Romaniei, acesta nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine. Traim intr-o societate in care nivelul de discriminare al persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si trans) este foarte mare (Conform sondajului CNCD din 2010) si atunci declaratiile de tipul celor facute de domnul Dan Negru, nu vor face decat sa inrautateasca aceasta situatie. Incitarea la ura sau/si violenta fata de un anumit grup nu este o solutie pentru diminuarea nivelului de discriminare din societatea romaneasca actuala” declara Irina Nita, Directoarea Asociatiei ACCEPT.

Cu ocazia vizitei in Spania din noiembrie 2010, Papa a criticat legislatia din aceasta tara care permite casatoriile intre persoane de acelasi sex. Ca forma de protest fata de aceste critici, un grup de homosexuali s-au sarutat in fata catedralei Sagrada Familia din Barcelona in timp ce Papa oficia un serviciu religios inauntru. Ca reactie la aceasta demonstratie, domnul Dan Negru a scris pe blogul sau urmatoarele: (…) de data asta am certitudinea ca politia spaniola a scapat situatia de sub control. E impardonabil sa dai voie unor dereglati sa tulbure botezul celui mai frumos monument european. Libertatea trebuie sa aiba si ea o limita! (…). Adica aia se sarutau acolo, barbati cu barbati si Papa sfintea Sagrada Familia la cativa metri distanta?…Bastoane si dube indiferent de cat tipau baieteii mai apoi. (…) e o exagerare cu care Proust sau Michelangelo n-ar fi fost de acord…Si care trebuia botezata de politia spaniola cu bastoane peste fund.
Ca reactie la afirmatiile lui Negru, ACCEPT a declansat o campanie prin care persoanele lezate de aceste declaratii au fost invitate sa-si exprime punctul de vedere prin intermediul unor carti postale care infatisau 2 barbati sau 2 femei sarutandu-se. Campania a avut un succes neasteptat, 500 de carti postale produse de ACCEPT fiind distribuite in doar cateva zile. Acestea l-au avut ce destinatar pe Dan Negru.


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.