peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


x shakespeare
bellami.playhouse.peperonity.net

Personalităţi gay: William Shakespeare

William Shakespeare, 26 aprilie 1564 – 23 aprilie 1616, a fost dramaturg şi poet englez. Shakespeare este considerat cel mai mare scriitor de limbă engleză din toate timpurile. Pesele sale de teatru sunt cele mai jucate creaţii literare din toate timpurile. De-a lungul vieţii, Shakespeare a scris 38 de piese de teatru, între care se află şi colaborările sale, 154 de sonete şi 2 poeme narative. Printre cele mai apreciete scrieri ale sale sunt “Romeo şi Julieta”, “Hamlet”, “Regele Lear”.
Există multe speculaţii despre viaţa afectivă a lui Shakespeare. Dramaturgul a trăit în epoca elisabetană, epocă în care toate personajele pieselor de teatru erau interpretate de bărbaţi. Criticii afirmă că atunci când Shakespeare a scris versurile de la “Romeo şi Julieta” s-a gândit şi a fost inspirat de persoana care a jucat acest rol pe scenă.
Este neclar dacă Shakespeare a fost bisexual din cauza societăţii timpului său sau pentru că aşa a simţit. Multe voci afirmă că Shakespeare ar fi fost homoafectiv, dar că a încheiat contractul de căsătorie, la vârsta de 18 ani, cu Anne Hathaway, care era însărcinată, pentru a o salva pe aceasta de la repudiere din partea familiei.
În multe dintre sonetele lui Shakespeare este exprimată în mod vădit dragostea pentru un tânăr bărbat. Identitatea acestui bărbat a rămas neclară, însă istoricii afirmă ca ar fi putut fi vorba de unul dintre finanţatorii proiectelor culturale ale scriitorului, Henry Wriothesley sau William Herbert. Ambii erau consideraţi în epocă doi bărbaţi deosebit de frumoşi, despre viaţa afectivă a lor ştiindu-se foarte puţine amănunte. Cert este că multe dintre sonetele lui Shakespeare sunt dedicate unui anume “Mr W.H.”.


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.