peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


sifilis
bellami.peperonity.net

MEDICAL-INFECTIA CU SIFILIS

Bacteria Treponema pallidum cauzeaza sifilisul.
Considerat de catre doctori ca si "marele imitator" sifilisul provoaca o gama larga de simptome care pot duce la diagnosticarea gresita a afectiunii.

Bacteria traieste in organismul uman si este prezenta pe organele sexuale ale persoanei infectate, mai ales in zonele cu ulceratii.

Cum se transmite sifilisul?
Cea mai uzuala cale de transmitere a bacteriei este contactul sexual vaginal, anal sau oral. Mai rar, dar nu exclus, se poate transmite de la mama la nou-nascut, la momentul nasterii. Orice persoana activa sexual poate fi infectata cu aceasta bacterie care poate ramane in faza latenta pentru multi ani de zile, fara a arata semne evidente de infectare.

In patologia sifilisului sunt cunoscute mai multe faze de progres, respectiv sifilis primar, sifilis secundar, sifilis latent, sifilis tertiar si neurosifilis; ultima forma poate aparea in oricare dintre stadiile infectiei.
Cum nu se ia sifilisul?
Sifilisul nu se transmite prin contact cu colacul de toaleta, cada de baie, activitati cotidiene, sarut, imbratisare, etc.

Care sunt simptomele initiale ale infectarii cu sifilis?
Sifilisul primar apare in prima faza a contactarii bacteriei dupa 10 pana la 90 de zile.
Se manifesta prin ulceratii si rani deschise ce apar in zona de contact initial cu bacteria sifilitica.
Aceste leziuni pot ramane deschise si pot persista pentru cateva saptamani dupa care se vor vindeca de la sine.

Simptomele sifilisului secundar apar dupa 1 pana la 6 luni de la infectia primara.
Din nefericire simptomele sunt foarte variate si adeseori confundate cu cele ale altor afectiuni. Aceste simptome ale sifilisului secundar includ:
eruptii rozacii, fara mancarime, ce apar in formatie simetrica pe trunchiul corpului, sau in palme sau pe picioare, febra, scadere in greutate, dureri de cap, umflarea nodurilor limfatice.
Persoanele ce sunt in faza de sifilis secundar au cel mai inalt potential de infectare.

Sifilisul latent este cel mai greu de detectat deoarece nu creeaza nici o simptomatologie evidenta sau activa. Numai cu ajutorul testelor de laborator poate fi detectat prezenta bacteriei.

Sifilisul tertiar apare intre 1 an si 10 ani de la infectie si este caracterizat prin prezenta unor umflaturi moi ce pot aparea oriunde in organism sau pe piele.

Cum se detecteaza infectia cu sifilis?
Prin teste de laborator ale sangelui.

Cum se trateaza sifilisul?
Infectia cu sifilis se trateaza cu penicilina G.

Daca vre-una dintre simptomele descrise mai sus apar si persista mai mult de 24 de ore, consulta imediat medicul tau de familie sau adreseaza-te unui medic specialist ginecolog sau urolog. Daca ai remarcat ulceratii, rani deschise sau increscente neobisnuite in zonele genitale/anale ale partenerului de sex, este recomandat sa te abtiii de la contactul sexual cu acea persoana.


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.