peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Guestbook


gay sau nu
bellami.peperonity.net

NU SUNT GAY-NEGAREA

„ Nu, nu sunt gay”. Şi totuşi siguranţa celor spuse se pierde până la următorul gând. Fie că împlinisem 10 ani, 14 ani, 15 ani, ... când ne-am dat seama de atracţia simţită pentru persoane de acelaşi sex, niciunul (nu cred) că am scăpat de negare.

„ „Nu, nu sunt homosexual”, „ de ce eu?”, „nu, nu se poate” au luat foarte rapid locul unor naturale „cine sunt”, „ce sunt”, „unde sunt”. Ele nu au mai contat. Societatea ne-a împins spre negarea propiei persoane şi încă o face şi astăzi foarte liniştită prin neacceptarea adevărului, prin ipocrizia de care dă dovadă faţă de 10% din propii membrii.

Este ipocrizie, poate că este chiar răutate din partea unora. Şi mai este şi dezinteres, mult dezinteres. Acest dezinteres, somn al intoleranţei, afectează însă mult membrii comunităţii gay.

Da, negarea apare şi în gândurile unui homosexual din cea mai tolerantă ţară. Care este diferenţa dintre cea mai tolerantă ţară şi România? Adolescentul gay are cui să meargă să îi pună întrebări, fie că vorbim de părinţi, psiholog sau de orice alt membru apropiat al societăţii. Sigur, că fiecare naţiune îşi are propii extremişti, dar nu despre ei încercăm să vorbim acum. „Nu e nimic în neregulă cu asta” (cum e dovedit şi ştinţific) sună atât de liniştitor pentru un gay în negare. Apoi, el se va ridica, va merge, se va aşeza într-un colţ, pe un scaun, în pat, pe o bancă şi se va gândi la cine este fără a purta gândul excluderii, greşelii aduse în gândul său de homofobia societăţii.

În România, cine să îi spună asta când prejudecăţile sunt îmbrăcate în principii ale falsei moralităţi? În România, fiecare se descurcă sum poate cu propiile sentimente. Şi eu am trecut prin asta şi adevărul meu este că negarea este o perioadă de o importanţă majoră în viaţa fiecărui gay, fiindcă de cele mai multe ori ea apare în perioada când ne formăm personalitatea. De aceea cred că un răspuns trebuie întotdeauna pregătit. Al meu este :

Nu e nimic în neregulă în a fi gay. Intoleranţa este...
1 Comments:
Romania 'nu isi permite' sa rezolve probleme existentiale ce sa vorbim despre problemele unor 'accidente genetice'.Negarea e cu adevarat un moment cheie si scoate in evidenta caractere sau cum se intampla deobicei neadaptati.
05.11.2011 05:21 EDT,


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.