peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Links


bokawap1.peperonity.net

@==[ T I V A T ]==@

USMO
¤¤¤¤¤
UZ FESTE OD RIBE I VINA zavrti se u glavi svima. http://BokaWap.peperonity.net
*T I V A T se kao grad prvi put pominje 1373 g. pod imenom "Crni Plat". Njegova istorija seze u doba antike, a potvrda toga su sacuvani ostaci iz ilirskog, rimskog i vizantiskog perioda te srednjeg vijeka. Novija istorija Tivta pocima 1814 g. kada ga ponovo osvajaju Austrijanci.
TIVAT je danas moderan mali grad savremenog turizma. Suncane pjescane plaze, more, palme, masline i uvale poluotoka Lustice te Prevlaka (Otok Cvijeca), otok Stradioti (sv.Marko) i plaza Przno, daju Tivtu nezaobilazni savremeni pecat novog nacina turizma. Moderan aerodrom povezuje Tivat i Boku sa svim destinacijama kod nas i u Evropi.
Grad ima sportsku dvoranu i sportske terene te sve uslove za vodene sportove. Grad ima Zavicajni muzej, Umjetnicke galerije i ljetnu pozornicu. Ziv kulturni i zabavni zivot odvija se tokom citave godine.
*Gornja Lastva, (etno selo) smjestena je na 300m/nv sa suncane strane Vrmca, odakle se pruza pogled na Tivatski zaliv i Boku. Jedno od najljepsih izletista Boke danas se revitalizira i docekuje goste zeljne nedirnute arhitekture, privuceni mediteranskim ambijentom i vegetacijom. Zupna crkva sv.Marije iz 14v. je jedna od najljepsih i najbogatijih seoskih crkava u Boki.

§¤( B W S )¤§


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.