peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Links


bokawap1.peperonity.net

¤=I OBALOM MORA=¤

VYHM
*...*''''*...*''''*...*
http://BokaWap.peperonity.net
=*=*=*=*=*=
...od ponte OSTRE pa sve do ULCINJA najljepsi si biser medju biserima. I gdje god da odem ja se uvijek molim,da me zivot vrati BISERIMA tvojim...
=*=*=*=*=*=
@>B U D V A Prvobitno Ilirsko naselje spominje se u IV vjeku pr.n. ere, pod grckim nazivom BUDHOE. U srednjem vijeku ulazi u sastav Dalmacije. Saraceni je ruse 841. i 867g, a pod Nemanjicima je od 1183g. Poslije 1360g. je u posjedu porodice Balsica. Od 1442. do 1797. je u vlasti Venecije. 1667g grad je stradao od zemljotresa. Od 1797g u vlasti je Austrije, Rusije i Francuske. Od 1814 -1918 u sklopu Austrugaske. BUDVA lezi na malom poluotoku, prijasnjem otoku koji su pjescani sprudovi spojili u kopno.
BECICI¤> su naselje istoocno od Budve sa dva kilometra dugom pjescanom plazom, najljepsom u primorju C.Gore.
SV.STEFAN¤>je poluotok povezan sa kopnom pjescanim nasipom, nastalim talazonjem sljunka i pjeska usljed djelovanja valova suprotnih smjerova. Naselje su osnovali PASTROVICI. Kao grad-hotel Sv.Stefan je otvoren 1960. sa 110 luksuznih apartmana.
MILOCER i PETROVAC¤>cine cjelinu jugoistocno od Budve. Naselje se razvija uz Venecijansku tvrdjavu Kastel Lastva, kako se do 1919 nazvalo i citavo naselje.
SUTOMORE¤>se nalazi sjev. zapadno od Bara. U blizini postoje dvije tvrdjave: Golo brdo iz turskog vremena 1862. i Haj-Nehaj iz Venecijanskog vremena.
@>B A R je grad i luka na primorju C.Gore u podnozju Rumije (1594m). Sastoji se od Starog Bara i BARA, koji se prvi put pominje IX v. U ranom srednjem vijeku je pod Vizantijom. 1182 g. osvaja ga Stefan Nemanja. U doba Nemanjica grad dozivljava veliki procvat. 1443 pripao je Veneciji, 1571 osvaja ga Turska. Crnogorci ga oslobadjaju 1878 god. Danas je lucki i turisticki grad.
@=>U L C I N J je grad na najjuznijem djelu Jadrana. Ima najvecu pjescanu plazu koja dopire do usca rijeke Bojane. U luci, Port-Milena su velike solane. Najstariji dio grada potonuo je u more u jakom potresu 1444. Danasnji Stari...


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.