peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Guestbook


cah.peperonity.net

KNR Nyheder

Copyright KNR

**Tre unge bag groft skole-hærværk**

Det viste sig i går, at det var tre unge mennesker på henholdsvis 13, 14 og 18 år, der stod bag et omfattende hærværk på skolen Nalunnguarfiup Atuarfia i Sisimiut tirsdag aften i denne uge.

Alle vinduer i skolens sydfløj blev smadret. Dørpartier blev ødelagt og flere lokaler blev raseret indvendigt.

Stationsleder Karl Henrik Simonsen, politiet i Sisimiut oplyser, at det var en forælder, der havde hørt middagsradioavis tirsdag, som fattede mistanke til sin søn.

-Det førte så til, at vi fik fat i alle tre, siger stationslederen, der dog endnu ikke vil udtale sig om motivet til det grove hærværk. Der kan heller ikke sættes tal på, hvor meget de tre unge mennesker har ødelagt for, siger Karl Henrik Simonsen.

Skolens elever blev onsdag sendt hjem på grund af hærværket. Og skolen er også lukket i dag torsdag og fredag med. Der er altså først almindelig skolegang på Nalunnguarfiup Atuarfia i Sisimiut fra på mandag, oplyser skoleledelsen.

**Knuste ruder for 300.000 kroner**

Hærværkert mod skolen i Sisimiut er desværre ikke noget enkeltstående tilfælde. Knuste ruder er nemlig blevet en hverdagskost i Grønlands nedslidte boligblokke. Alene i Nuuk ofres der hvert år over 300.000 kroner på at udskifte ødelagte glasruder. Fulde folk og indestængte agressioner er årsagen til den omfattende ødelæggelse.

En ny Blok P-bestyrelse i Nuuk forsøger nu at inddele blokken i mindre enheder og i højere grad overlade til den enkelte borger selv at holde opsyn med ejendommen. Der bor omkring 500 mennesker i Blok P - Grønlands største og mest omdiskuterede boligblok.

**Ingen ny sportshal i Nuuk**

Nuuk Kommune dropper planerne om en ny sportshal under Arctic Winter Games 2002 til 35 millioner kroner. Komiteen for Arctic Winter Games siger, at beslutningen forringer kvaliteten af legene, men borgmester Agnete Davidsen står fast på, at pladsproblemerne må løses på anden vis.

-Vi vil først se på, hvilke andre muligheder vi har...


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.