peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Multimedia gallery


domul din milano - Building
crestinismul.peperonity.net

DOMUL DIN MILANO - o minune a lumii

DOMUL ŞI ALTE CATEDRALE DIN MILANO . . .

Odată ajuns şi cazat la MILNO ai la dispoziţie un oraş plin de construcţii minunate . Centrul oraşului este dominat de minunata construcţie cunoscută în toată lumea sub numele DOMUL DIN MILANO - o minune a lumii , constructia te impresionează profund . Din punctul meu de vedere vizita DOMULUI este un lucru pe care fiecare om trebuie să-l facă . Odată ajuns acolo vei realiza cât de mare poate fi creativitatea umană . . . . Minunat ! Vei rămâne cu o amintire plăcută toată viată .
Voi expune mai jos câteva imagini surprinse de mine in minunata experientă a acestei călătorii . . . In Milano poti gasi cazare la preţul de 3o euro persoană , metroul costă 1 euro călătoria . Vizita DOMULUI este gratuită , dacă vrei să urci pe acoperişul domului te costă 5 euro . . .

Catedrala Domul din Milano, Italia
Construit intre anii 1386-1577, iar partea vestica intre 1616-1813, Domul din Milano, este una dintre cele mai mari catedrale din lume, fiind a doua ca si marime din Italia, dupa Catedrala Sfantul Petru din Roma, si a doua in stil gotic din lume, dupa Catedrala din Sevilia, Spania. Inaltimea interioara a naosului principal este intrecuta doar de cea a Catedralei Beauvais din Franta.

Construita din marmura alba de Candoglia, maiestuoasa constructie se intinde pe o lungime de 157 m, o latime de 93 m iar cele mai inalte turle ajung la 108 m inaltime. In varful celei mai inalte turle troneaza statuia aurita Madonnina, simbol al orasului Milano.

In egala masura constructia impresioneaza prin frumusetea sa, si nu doar prin dimensiuni.

Lumina patrunde in interior prin vitralii splendide, iar cele peste 3400 de statui fascineaza privirile turistilor.

Datorita intinderii lucrarilor pe durata a cinci secole, stilul constructiei a fost influentat de mai multi arhitecti. Unii dintre acestia au incercat chiar sa-i imprime, in locul stilului gotic, elemente ale arhitecturii renascentiste sau baroce, stiluri arhitectonice reprezentative pentru Italia secolelor XV...
Next part ►


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.