peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Multimedia gallery


icoana e
crestinismul.peperonity.net

În Săptămâna Mare postim și mergem la biserică Ma

* * * + * * *

____________________

VEZI SITEUL PASTELE.peperonity.net

______________________________________

*******************************************************************************


Ne pregătim pentru cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii - Învierea Domnului Hristos. În Săptămâna Mare se cere să postim şi să mergem la biserică. Specialiştii Libertăţii pentru femei ne arată ce trebuie să facem pentru a întâmpina Paştele cu sufletul mai curat.

Ultima săptămână a postului Paştelui trebuie folosită pentru căinţă. Fiecare zi a Săptămânii Patimilor e încărcată de semnificaţii profunde.

Luni e pomenit Iosif cel Preafrumos, care a fost vândut de propriii fraţi, pe 30 de arginţi, unor negustori, la fel cum Iuda şi-a trădat Învăţătorul.

Marţi facem cunoştinţă cu “pilda celor zece fecioare”, a înţelepciunii. Fiind mai înţelepte, cinci dintre fecioare şi-au drămuit untdelemnul pentru candele, încât să le ajungă până la ieşirea în întâmpinarea mirelui, în timp ce celorlalte li s-au stins candelele din cauza nechibzuinţei.

Miercuri e pomenită femeia păcătoasă. Aceasta i-a spălat, cu mir şi lacrimile sale, picioarele Mântuitorului. Smerenia ei a fost răsplătită, fiind transformată în mironosiţă. Tot miercuri, Iuda L-a vândut pe Învăţător.

Joia Mare are e ziua Deniei Mari. Ni se aminteşte cum ucenicii I-au spălat picioarele Mântuitorului. În aceeaşi zi a avut loc şi “Cina cea de Taină”. E o zi pentru pomenirea morţilor. Se înroşesc ouăle.

Vinerea Neagră e zi de doliu pentru creştini. În această zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus. E singura zi din an în care nu se oficiază Liturghia. În schimb, se oficiază Denia Prohodului. Se trece pe sub masa împodobită cu flori. Din acest moment, până la Înviere, nu se mai trag clopotele.

Sâmbătă este prăznuită îngroparea trupească a Mântuitorului, pogorârea Lui în Iad, pentru izbăvirea de păcate a omenirii şi trecerea în viaţa veşnică. În noaptea de sâmbătă spre duminică, se comemorează Învierea şi se...


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.