peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


crna-magija.peperonity.net

Kako sihirbazi prizivaju sejtana?

Uglavnom se sporazum izmedju sihirbaza i sejtana zasniva na tome da sihirbaz pocini neke stvari koje vode u sirk ili kufr, tajno ili javno, a da sejtan u tom slucaju sluzi sihirbaza ili da potcini svakog onog ko moze sluziti sihirbazu.
Sporazum se u vecini slucajeva uspostavlja izmedju sihirbaza i vodja dzinskih plemena. Doticni vodja izdaje naredjenje svome potcinjenom da sluzi sihirbazu i da mu bude poslusan u provedbi njegovih naredjenja. Oni obicno traze obavjestenja o dogadjajima koji su se desili, razdvajanje muza od zene, izazivanje privlacnosti medju bracnim parovima, ili izbjegavanje zene od strane muza...
Spomenut cemo ih sve detaljno, ako Bog da.
Navescu nekoliko standardnih nacina. Sihirbaz ulazi u mracnu sobu, zatim potpaljuje vatru i na nju stavlja odredjenu vrstu tamjana. Ako zeli razdvajanje i mrznju stavlja tamjan ruznog mirisa. Ako zeli izazivanje ljubavi ili vracanje zene muzu onda stavlja tamjan lijepog mirisa. Zatim pocinje izgovaranje odredjenih nerazumljivih rijeci kojima priziva sejtana. Da bi efekat bio jaci potrebno je da sihirbaz bude prljav i u necistoj odjeci. Nakon sto zavrsi sa izgovaranjem nevjernickih rijeci pred njega se niotkud zna pojaviti pas ili macka ili neka druga zivotinja. Tada sihirbaz naredjuje ono sto zeli. Ponekad mu se niko ne pojavi vec samo cuje glas i pocinje spravljanje carolija na odjeci osobe kojoj je sihr namijenjen. Proucavajuci ovaj nacin, ispostavlja se da dzini vole mracna mjesta, miris tamjana i prljavstinu.
Drugi nacin prizivanja svodi se na to sto donese pticu, kokosku ili goluba, ili neku drugu zivotinju sa posebnim odlikama, ovisno o tome sta dzin zahtijeva. U vecini slucajeva radi se o zivotinjama crne boje. Sihirbaz u ime sejtana kolje tu zivotinju a njenom krvlju maze bolesnika. Zatim je baca u rupe, procjepe, pustosi, bunare i ostala mjesta koja su sklonista dzinima. Vraca se u kucu i izgovara svoje tajne carolije a potom naredjuje dzinu da ucini ono sto on zeli.
Treci nacin je prostakluk. Ovo je jedna od najpoznatijih metoda medju sihirbazima. Ovaj nacin sastoji se u izrugivanju Qur'ana na razno-razne nacine. Ove metode vaze za najace tako da se sejtani znaju prosto utrkivati u izvrsavanju sihirbazovih zahtijeva. Osobe koje koriste metode izrugivanja sa Qur'anom posjeduju vise dzina koji su im poslusni.
Cetvrta metoda je da sihirbaz trazi od bolesnika njegove privatne stvari kao sto su maramica, kapa, kosulja ili bilo sta na cemu se osjeca miris njegova znoja. Tako sihirbaz umota u cvor jedan dio njegove maramice, a zatim je odmjeri u duzini od cetiri prsta, pa onda uhvati maramicu cvrsto i uci suru Et-Tekasur ili bilo koju kratku suru, prilikom cega podigne glas, a zatim u sebi izgovara svoj musricki talisman. Poslije toga poziva dzina i kaze mu: ”Ako uzrok njegove bolesti bude dzin, onda skratite maramicu, a ako uzrok bude urok, produzite maramicu, a ako je prirodna bolest, onda ostavite maramicu kakva jest.” Sihirbaz ponovo mjeri maramicu, pa ako vidi da se produzila vise od cetiri prsta, kaze bolesniku: “Ti si pogodjen urokom (iz zavidnosti).” A ako vidi da se skratila, kaze mu: “Tvojoj bolesti su uzrok dzini.” A ako ustanovi da je maramica duga cetiri prsta koliko je i bila, kaze mu da ide ljekaru.


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.