peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


davor-cg.peperonity.net

::OBAVEZNO CITAJ!!!::

Jesen na Cetinju

Pocela je jesen u nasem gradu.Umrlo je vise ljudi, kao i u svakoj jeseni. Meni ih je zao, ali Zivku Orlandiju bas i nije. On cesto kaze da tako mora i treba.A kad mu je brata majka gadjala medju rogove nije tako mislijo.
Domacice spremaju zimnicu.Ja sam srecan.Grad je pun lisca a tata kaze da bi smecari trebali da idu u kurac jer evo vec treca jesen kako nista ne rade.
Od ove jeseni nam strasno faljiva struje u kucu, pa mama kaze za elektrodistributere to su jedna govna, a nije mislila na tom nacinu kada nam je kuca bila puna struje.
Ove jeseni i ja sam kao i mnogi drugi smo se zaljubili u istu curu. To je mala od pasanoga-Vera. Ja je zovem Vjera jer me je stid da se odvajam od drustva.
I ove jeseni ptice su posle na jugu.Rode i vrapci i slavuji su ostali.Meni ih je zao jer su one male i nezasticene, pa bi ih mnogi mangupi mogli ubiti namrtvo.
Djed kaze da su one pticiji proletarijat, a nije tako mislio ka nam se roda posrala na ficu,pa je fata do Spadijerskog vrha.
Djed je tada slomio nogu, a tu rodu je ubio ujak Vlado dva dan poslije golijema rukama. On kaze da se branila ka covjek.Meni je bilo zao a zao mi je i djeda koji je slomio nogu.
Ali mi je zalije na rodu jer je djed ziv a roda ne a mislim da bi rodi bilo milije da je ujak Vlado slomio nogu a da je ona ubila djeda pod Spadijerski vrh.Mada bi meni bilo mrznije.
Ja isto mislim da bi najbolje bilo da se ujak Vlado posra djedu na ficu i da ga je djed ubio sjekirom, ka sto je htio babu jedan put, a da se roda ne mijesa.To je radi toga sto me je ujak Vlado (rak ga izijo) slepio u glavu kad sam prnuo pred direktorom Oboda pa ga je bilo stid od mene.Od kada je ubio rodu jos mi je mrzniji.
Brat od tetke mi Vojo, je ka svake jeseni kupio petarde kod Paljevica u Donje Polje.Oni nemaju para za ljeb pa prodaju petarde.Meni ih je zao.Baba kaze da su dobri ljudi, a nije tako mislila kad su joj zapalili garazu dje je djed i njegovi penzioneri igra fircik u pare.
Jesen mi je jos draga radi strika Zelja sto dolazi sa broda. On je bogat covjek i dosta zgodan. Svaki put s broda dovede novu strinu, pa ode na brod. Poslije ih mi tesko izbacimo iz kuce. Neso kaze da te zene siljemo kod njega jer mu ih je zao da se svade sa majkom po vas dan. A nije tako mislio kad mu na kocku u pecinu prosle tri plate pa je ijo u nasu kucu. Ne znam sto bi jos pisa od jeseni. Jos sem da je volim i njeni plodovi nama djeci daju vitamine da bi smo postali jaki.


=====================
SVA PRAVA NA OVAJ TEXT ZADRZAVA SAJT:
DAVOR-CG WAP
=====================


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.