peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


limbajul dragostei.
eternal.love.is.for.all.peperonity.net

CELE 5 LIMBAJE ALE DRAGOSTEI.

De cite ori n-ai vrut sa comunici unei persoane ca o iubesti si nu ai fost inteles?Fiecare dintre noi are nevoie sa iubeasca si sa fie iubit.Dar ce te faci dacA persoana de linga tine nu te intelege cea ce vrei s-ai transmiti?
Dincolo de "limbajul" specific in care fiecare dintre noi isi comunica sau ii este comunicata iubirea,exizta cinci limbaje principale:CUVINTELE DE INCURAJARE;TIMPUL ACORDAT;PRIMIREA DE DARURI,SERVICIILE SI MANGAIERILE FIZICE.

1.CUVINTELE DE INCURAJARE.
Una din modalitatile de exprimare a iubiri,este folosirea acelor cuvimte ce o consolideaza.Complimentul sau cuvintele de incurajare au o putere deosebita in comunicarea iubirii.Complimentele se exprima cel mai bine direct,prin declarati simple,,cum ar fi;"Ce bine iti sta costumul acesta",sau "Parca niciodata nu ai mai fost asa de frumoasa ca astazi,",sau cacindu-i complimente la diferite parti ale corpului,[ ochii,nas,buze etc.]
Incurajarea presupune empatie si o abordare a tuturor lucrurilor din perspectiva partenerului.Trebuie sa inveti mai intii ce este mai important pentru partener.Numai audience il poti incuraja.Prin incurajari verbale,incerci sa comunici ceva de genu;"Cunosc problema ta si-mi pasa .Sunt alaturi de tine.Cum te-as putea ajuta?" Cei mai multi dintre noi avem un potential mult mai mare decit cea ce vom realiza vreodata cu ajutorul lui.Adesea ,cea ce ne tine pe loc este lipsa de curaj.Insa cind persoana iubita ne incurajeaza ,suntem gata sa depasim conditia.

2.TIMPUL ACORDAT.
Prin "timp acordat",se intelege concentrarea atentiei tale in intregime asupra unei anumite persoane.Trebuie ca cei doi parteneri sa stea si sa priveasca unul pe celalalt si sa-si vorbeasca ,acordindu-si unul altuia o atentie totala.Este bine sa faca o plimbare in doi sau sa iasa in oras sa ia masa sa se priveasca in ochi si sa-si voarbeasca.Aspectul esential in cea ce priveste timpul acordat este ca acesta sa fie petrecut impreuna.Nu este suficient doar sa fi alturi de cealalta persoana...
Impreuna inseamna ca nimic sa nu va distraga atentia .Este foarte important sa asculti cu adevarat cind celalalt vorbeste.
Iata citeva sfaturi practice:
1. Pastreaza contactul vizual cind partenerul iti vorbeste;
2.In timp ce-ti asculti partenerul,nu mai face si alceva;
3.Asculta-ti sentimantele.Pune-ti intrebarea cum se simte cealalta persoana si atunci cind crezi ca ai gasit raspunsul,da-i ocazia sa ti-l confirme;
4.Observa limbajul.Pumnii strinsi,minile tremurinde,lacrimile,sprincenele ridicate si miscarea ochilor pot da indicii referitoare la cea ce simte celalalt;
5.Refuza intreruperile. Cercetarile recente au aratat ca in medie,omul nu ste atent mai mult de 17 secunde,dupa care se intrerupe sau scoate o imterjectie.Daca ii acorzi atentie partenerului in timp ce acesta vorbeste,te vei abtine sa te aperi,sa acuzi sau sa-ti afirmi pozitia.

3.OFERIREA DE DARURI
Cei mai multi sunt de parere ca oferirea de daruri este o exprimare fundamentala a iubirii care transcede barierele culturale.Cind tii in mina un dar poti spune "Priveste,s-a gindit la mine",sau "Nu m-a uitat".Darul in sine este un simbol al acestui gind.Nu conteaza daca a costat ceva sau nu.Ceea ce conteaza este ca te-ai gindit la persoana respectiva.Darurile pot fi de orce dimensiune,culoare si forma.Unnele sunt forte costisitoare ,altele nu te costa nimic.Atunci cind finantele sunt limitate,un cadou foarte ieftin poate insemna o iubire de ,milioane.Exista si un alt care nu este palpabil,dar care uneori este mai elocvent decit unul care poate fi atins.Se numeste daruirea sinelui sau darul prezentei in sine.Sa fi acolo in momente de criza ,atunci cind partenerul are nevoie de tine,este cel mai important lucru,dar acesta in cazul in care limbajul principal de dragoste al persoanei iubite este primirea de daruri.

4.SERVICIILE
Prin "servicii",se intelege capacitatea de a face acele lucruri pe care persoana iubita ar vrea sa le faci.Incerci sa-i intri in voie ,sa-i fii de folos,sa-ti exprimi iubirea facind diferite lucruri.Pregatirea mesei,spalarea vaselor,in general orce ajutor acordat la nevoie sunt,de fapt,niste servicii.Ele presupun atentie,planificare ,timp,efort si energie.Daca sunt facute intr-un spirit pozitiv,ele devin o expresie reala a iubiri.Pentru cei al caror limbaj principal sunt serviciile,este imortant sa nu poruncesca,ci doar sa-si exprime cererile,deoarece cererile directioneaza iubirea,iar poruncile o strivesc.De asemenea,cita vreme ne tratam parteneri ca pe niste obiecte,anulam posibilitatea iubirii.Manipularea prin insuflarea sentimentelor de vinovatie["Daca m-ai iubi ,ai face acest lucru"]. ne este deloc un limbaj al iubirii.Nici o obligatie determinata de frica nu este iubirea.Nimeni n-ar trebui sa devina vreodata "presul" celuilalt.Iubirea graieste astfel ; "TE IUBESC IUBESC PREA MULT CA SA TE LAS SA MA TRATEZI ASTFEL".

5.MANGAIERILE FIZICE.
Se stie de multa vreme ca atingerile fizice sunt o modalitate de a comunica iubirea,Atingerea fizica poate crea sau distruge o relatie.Poate camunica ura sau iubire.Persoana al carei limbaj de dragoste este mingierea fizica va receptiona acest mesaj mult mai puternic decit cuvintele "te urasc",sau "te iubesac". O palma pe obrazul unuei persoane face mult rau,dar este distrugatoare pentru aceea a carei limbaj este mingaierea.In momentele de criza,simtim mai mult ca orcind nevoia de a fi iubiti.Daca principalul limbaj de dragoste al partenerului este mingaierea fizica,nimic nu este mai important decit s-al stingi in brate cind plinge.Cuvintele s-ar ptea sa nu conteze prea mult,dar mingierea ii vor comunica in mod clar dragostea ta.
Daca vei reusi s-ai aduci mangaierea intr-o asemenea clipa,nu va va uita niciodata.


CARE ESTE LIMBAJUL TAU.
E bine sa stii ca sunt 5 limbaje de dragoste,dar cum descoperi care este limbajul tau?! Unii isi pot da seama repede care este limbajul lor principal,dar pentru altii este mai greu.Pentru ei,dragostea se poate comunica prin doua sau mai multe limbaje.Ca sa afli snsa limbajul tau principal,poti sa-ti pui mai multe intrebari? Ce-ti doresti mai presus de toate ? mai sunt si alte intrebari care te pot ajuta sa-ti descoperi limbajul;
a. Ce te face sa suferi cel mai tare din cea ce nu face parteneru? Opusul a ceea ce te face sa suferi este,probabil,limbajul tau.
b. Ce i-ai cerut cel mai adesea persoanei iubite? Lucrul pe care i l-ai cerut cel mai adesea se prea poate sa fie exact lucrul care te face sa te simti iubit.
c. In ce fel iti exprimi de obicei dragostea? Felul in care iti exprimi dragostea ar putea indica de fapt felul in care partenerul te poate face sa te simti iubit.

Cu toate aceste intrebari iti poti demonstra limbajul tau,dar poti ,de asemenea,sa descoperi limbajul persoanei iubite si astfel iti poti comunica dragostea in asa fel incit ea sa inteleaga ceea ce tu ai vrut sa comunici.Incearca sa faci acest lucru si ai sa vezi ca relatia ta se imbunatateste.


SUCCES!


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.