peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


fmc.peperonity.net

Història del Festival

I Festival de Música de Cardedeu

El primer concert va ser divendres 24, amb la mezzosoprano Marta Cordomí i el pianista Guillem Martí, que ens oferiren un repertori amb obres de Schubert, Schumann, Toldrà i Britten. El nivell del concert va ser d´una gran qualitat tècnica i interpretativa, sorprenent si tenim en compte la curta experiència com a solista de la cantant.

Dissabte a la nit va ser la Capella de Música de Santa Maria del Mar qui va oferir-nos un concert amb obres de Thomas Tallis, Henry Purceli, Benjamin Britten, Hugo Wolf, Anton Bruckner i Johannes Brahms, sota la direcció de Manel Valdivieso i una brillant presentació a cárrec de Joan Vives. L´església va enregistrar un ple absolut i el nivell musical va estar veritablement a l´alçada del que es considera un dels grups vocals professionals més importants de Catalunya.

El concert de diumenge 26, va ser protagonitzat pel conjunt barroc Diatessaron, que ens va oferir un seguit de diferents obres de música antiga, sota el titol de Remors de faig i d´olivera, amb un muntatge escènic molt atractiu com a fil conductor de I´espectacle, que va aconseguir apropar el públic amb una gran eficácia cap a èpoques remotes de la nostra música.


Fora d´aquests tres concerts, que configuraven el nucli principal del Festíval de Músíca de Cardedeu, cal fer una valoració més que positiva de la resta d´activitats que s´hi van incloure:

El concert del dia 18 a la Sala Sarau va tenir com a artistes convidats la Coral Infantíl de l´Arc de Barcelona, sota la direcció d´Ester Bonal. La seva proposta s´anomenava Un mercat de cançons, un muntatge audiovisual que combinava la música en directe amb un fons escènic molt original, que estava format, d´una banda, per un mural fet pels nens més petits de les escoles de Cardedeu i, de l´altra, per diapositives que projectaven imatges del món que convidaven a la solidaritat. En aquest mercat de carrer cada ´comerciant´ oferia cançons de diferents procedències. L´acurada posada en escena va ser fruit d´un treball molt intens i d´una voluntat integradora de les diferents realitats culturals del nostre món actual. També va participar-hi la coral infantil Diapasó de Cardedeu, dirigida per Teresa Casals, que ens va oferir diferents cançons populars. L´acte va ser també tot un éxit de participació per part dels adults, ja que va ser un concert verdaderament emotiu, amb el local ple a vessar. Creiem important mantenir, i si cal ampliar, aquest aspecte didáctic del Festival, per ajudar a que el gust per la música arreli en els nostres infants i ajudi a completar la seva formació.

Pel que fa a l´activitat del dissabte 25 al matí, la Música al carrer, els organitzadors vam quedar agradablement sorpresos, tant de la qualitat de totes les actuacions, com de la presència de públic, que malgrat el temps inestable, va restar allà les dues hores que aproximadament va durar aquest acte. La nostra intenció és promocionar i ampliar aquest apartat en els propers festivals per donar projecció als artistes de la nostra vila.


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.