peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


kgula4ever.peperonity.net

RegistrY BackuP&RestorE

Sistemul de registriDe ce sa facem backup la sistemul de registri? Spre exemplu, eventualele
setari (tweak-uri) aplicate se pot pierde la o reinstalare a sistemului de operare. Revenirea la aceste setari se poate face usor si confortabil prin restaurarea sistemului de registri.

Windows isi salveaza intreaga configuratie intr-o baza de date numita registry. Informatiile incluse aici contin date legate de programele instalate, cofiguratia sistemului, setari ale utilizatorilor, etc. Toate datele sunt salvate utilizand o stuctura ierarhica de chei si subchei. Aveti grija cand editati diferite valori in sistemul de registrii pentru ca o setare eronata poate afecta serios sistemul. Microsoft chiar recomanda procedura de backup a sistemului de registri.
Sub Windows XP nu este posibila salvarea registry-ului in timp ce sistemul de operare ruleaza, fisierele fiind protejate, utilizatorii nu le pot accesa. O metoda de a salva sistemul de registrii este utilizarea functiei System Restore ce vine integrata in Windows.
Ca o alternativa, puteti folosi editorul de registri, regedit, care va permite sa exportati partial sau complet copii ale sistemului de registri in timp sistemul de operare este pronit. Daca apar erori de sistem din cauza unor setari gresite in registry, fisierele exportate se pot importa imediat, aducand sistemul la starea initiala.
Pentru aceasta mergeti la Start->Run si tastati Regedit. Programul lansat ofera posibilitatea de a localiza cheia pe care doriti sa o salvati. Pentru a realiza backup-ul mergeti la File->Export si alegeti destinatia dorita.
Pentru a reface o cheie este suficient sa executati dublu click pe fisierul aferent (.reg).Salvarea automata a datelor folosind software-ul integrat din Windows XP

Pe piata se pot gasi zeci de programe care se ocupa cu salvarea datelor insa nu toata lumea are access la ele din diferite motive. Metoda prezentata in continuare nu va satisface cu siguranta gusturile utilizatorilor avansati, ea adresandu-se incepatorilor sau celor ce nu au la indemana o alta metoda.

Nu trebuie sa credeti ca nu exista software de backup inclus in pachetul Windows XP. El exista, doar ca nu a fost instalat sau nu l-ati gasit inca.

Pentru utilizatorii de Windows XP Home Edition, introduceti CD-ul original Windows XP in unitatea optica si accesati folderul Valueaddmsft backup, in care gasiti fisierul de instalare denumit NTBACKUP.MSI.

Dupa instalare, lansati programul accesand Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> Backup.
Va aparea o fereastra care va va ghida in realizarea backup-ului. Selectati Backup files and folders si apasati next. In fereastra urmatoare veti avea la dispozitie mai multe optiuni si trebuie sa o alegeti pe cea convenabila in concordanta cu nevoile voastre. Astfel aveti mai multe scenarii la dispozitie: sa salvati doar documentele si setarile, sa salvati documentele si setarile pentru toti utilizatorii calculatorului (in caz ca exista mai multi utilizatori cu setari specifice) sau sa salvati intregul continut al calculatorului. Ultima optiune va da posibiliatea sa alegeti strict obiectele pe care doriti sa le salvati.

Dupa ce ati facut alegerea treceti la fereastra urmatoare unde veti fi intrebati unde dorti sa salvati fisierul de backup. Selectati calea si dati next. Programul va incepe sa salveze datele.

Pentru rezultate optime , dupa ce se termina procesul de backup, scrieti datale salvate pe un CD/DVD pentru a evita o eventuala defectare a hard disk-ului.


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.