peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


b medium - Newest pictures Celebrity Woman Celebrities/Music
leonalewis.ro.peperonity.net

Biografie

Anii Copilariei

Leona Lewis s-a născut în Highbury, în comitatul Londonez numit Islington la data de 3 aprilie a anului 1985. Tatăl său, Aural Josiah, este un afro-caraibean de origine guianeză, muncitor necalificat, iar mama sa, Maria Lewis, o asistentă socială cu descendenţi galezi.La vârsta de cinci ani, Leona a frecventat Sylvia Young Theatre School,mai târziu Academia Italia Conti şi Şcoala BRIT.
Lewis a scris şi compus câteva melodii până la vârsta de doisprezece ani şi a câştigat unele concursuri muzicale.
După terminarea studiilor, Lewis a practicat diverse slujbe precum cele de chelneriţă sau recepţionistă pentru a-şi putea plăti orele de îregistrări.
Ea a scris şi înregistrat numeroase melodii, chiar şi un album demo, numit Twilight, care însă nu a fost niciodată lansat.La vârsta de cincisprezece ani, ea a înregistrat melodia lui Minnie Riperton, Lovin' You fiind susţinută de producătorul Marley J. Wills.După aceasta, Lewis şi Wills au fost invitaţi în S.U.A. de către Sony. Wills a comentat că „Leona poate atinge notele şi cred că o face mai bine decât originalul."
În momentul în care cariera lui Lewis părea să nu se îndrepte nicăieri, ea a ieşit din industria muzicală până în momentul în care, la insistenţele iubitului său ea a participat la preselecţiile concursului The X Factor.

Participarea la concursul The X Factor

În 2006, Lewis a participat la preselecţiile concursului The X Factor, cântând melodia Over the Rainbow. Ea a reuşit să ajungă în finalele emisiunii, iar la data de 16 decembrie a anului 2006 a fost declarată marea câştigătoare. Clasându-se pe prima poziţie, Lewis a beneficiat de un contract în valoare de 1 milion de Lire sterline.De-a lungul concursului ea l-a avut ca mentor pe Simon Cowell.
Vocea Leonei Lewis a fost aclamată deseori de cei trei membri ai juriului - Simon Cowell, Louis Walsh şi Sharon Osbourne. În diferite ediţii ale emisiunii Lewis a fost comparată cu dive ale muzicii precum Mariah Carey, Whitney Houston sau Celine Dion.Totuşi, ea a fost criticată atât de membrii juriului cât şi de presa britanică. Antrenorul vocal Mark Hudson a criticat-o pentru modestia sa. În ciuda criticilor ea a avut încredere în sine de-a lungul concursului.În ultima ediţie a emisiunii, formaţia Take That a cântat în duet cu Leona piesa A Million Love Songs. După interpretarea lor, cântăreţul Gary Barlow i-a spus lui Cowell „Această fată este probabil de cincizeci de ori mai bună decât orice concurent pe care l-ai avut vreodată, aşa că ai o mare responsabilitate când vei crea înregistrarea corectă pentru ea."
În timpul emisiunii The Oprah Winfrey Show, când Simon Cowell a fost invitat acesta a spus că, în cadrul uneia dintre interpretările Leonei a putut-o vedea „transformându-se dintr-o mare cântăreaţă într-un superstar."

Perioada de dupa X Factor

În timpul concursului The X Factor, Lewis a reînregistrat melodia lui Kelly Clarkson, intitulată A Moment Like This. Aceasta a fost comandată în peste un milion de exemplare înainte de lansara oficială, deşi la acel moment nimeni nu ştia cine va fi câştigătorul concursului (De-a lungul finalelor, ultimii doi finalişti ai concursului au reînregistrat melodia A Moment Like This, iar câştigătorul competiţiei, Leona Lewis, a păstrat single-ul şi l-a lansat în mod oficial doar după încheierea concursului).
Melodia a stabilit un nou record mondial, obţinând peste 50,000 descărcări digitale în primele treizeci de minute de la lansare.La data de 24 decembrie, A Moment Like This a câştigat prima poziţie în clasamentul celor mai comercializate piese din Regatul Unit, însumând cifre mai ridicate decât celelalte patruzeci de melodii din top la un loc.Single-ul a devenit cea mai downloadată melodie a anului 2006, stând pe prima poziţie pentru patru săptămâni în Anglia şi pentru şase în Irlanda.Melodia a fost comercializată în peste 1,000,000 în regiunea Regatului Unit.
Un produs EP, intitulat It's All for You, înregistrat de către Leona înainte de a intra în concursul The X Factor a fost lansat pe piaţa digitală la data de 18 decembrie, 2006 de către casa de înregistrări The Schizofreniks.Totuşi, melodia nu a obţinut poziţii în clasamentele de specialitate.
În luna februarie a anului 2007, Lewis a semnat un contract în valoare de 5 milioane de £ (9.7 milioane $) pentru cinci albume cu studioul de înregistrări al lui Clive Davis, J Records şi a cântat în faţa unor producători americani în Hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, California.
Pe data de 16 ianuarie, 2007, melodia A Moment Like This a fost nominalizată în cadrul premiilor BRIT la categoria Cel mai bun single britanic dar nu a reuşit să ia premiul cel mare. În luna mai, melodia a câştigat premiul Ivor Novello pentru Cel mai comercializat single britanic.

2007-prezent:Spirit

La data de 25 aprilie a anului 2007, prin intermediul unui comunicat de presă era dezvăluit că Simon Cowell şi Clive Davis vor lucra împreună pentru producerea albumului de debut al lui Lewis, intitulat Spirit.
Lewis a înregistrat piesele incluse pe album în diferite locaţii: Londra, Miami,Los Angeles,New York şi Atlanta.Ea a lucrat cu producători renumiţi precum Dr. Luke, Dallas Austin,Max Martin, Stargate,Walter Afanasieff, Salaam Remi, Kara DioGuardi, Per Magnusson, David Kreuger, Richard Page sau Novel.
Spirit a fost lansat la data de 9 noiembrie, 2007 în Irlanda, unde a câştigat instantaneu prima poziţie în clasamentul celor mai comercializate albume.Patru zile mai târziu, pe 12 noiembrie, produsul discografic a avut premiera şi în Regatul Unit, unde a devenit foarte popular în scurt timp, înregistrând vânzări record.
Albumul Spirit a primit recenzii bune din partea criticilor, care au apreciat vocea Leonei Lewis, dar care au criticat banalitatea produsului discografic.Site-ul românesc BestMusic.ro i-a acordat trei puncte din cinci albumului făcând următoarea recenzie:
„Nimeni nu poate tăgădui faptul că Leona Lewis are o voce foarte bună. Problemele intervin atunci când privim mai îndeaproape înspre artistă şi ceea ce face ea. Descoperim, astfel, că "Spirit" e doar un alt album de R&B şi pop, construit pe aceeaşi reţetă ce combină baladele melancolice cu track-uri săltăreţe de discoteca."
Între una şi alta, vocea Leonei nu are timp decât de execuţie, nu şi de interpretare. Şi, oricât de bună i-ar fi vocea, ea nu poate convinge prin simpla atingere a unor note. "Emoţia" transmisă este acel tip de emoţie pe care artiştii învaţă s-o mimeze la concursuri gen "American Idol", "X Factor" sau – de ce nu – "Megastar". Probabil că şi Leonei i s-a spus: "Ce zice textul acolo? Ei, vezi, trebuie să simti chestia asta!..."
Aşadar, un album de debut a cărui single a atins nr.1 şi care, probabil, va mai produce un hit sau două înainte de a deveni unul din miile albume de duzina din R&B-ul internaţional. Mariah Carey se va simţi puţin ameninţată, după care se va linişti. Leona Lewis, fie va face o schimbare radicală (şi originală), fie va rămâne în memoria colectivă drept fata cu "Bleeding Love".
Datorită succesului înregistrat în Europa, albumul Spirit a fost lansat la data de 8 aprilie, 2008 şi în Statele Unite ale Americii, unde a intrat în topul celor mai comercializate produse discografice direct pe poziţia cu numărul întâi.Asfel, Leona Lewis a devenit prima interpretă de origine britanică care a debutat pe prima poziţie în acest clasament, din istoria sa.În America de Nord, a fost comercializată o altă variantă a albumului, care conţine două melodii noi („Forgive Me" şi „Misses Glass").
La data de 31 octombrie, 2007 în presa britanică a apărut o ştire conform căreia compania UEG Music doreşte să înceapă comercializarea unui material discografic intitulat Best Kept Secret.Pe acesta au fost incluse melodii nelansate de către Lewis, înregistrate înainte de participarea sa la concursul The X Factor.Deşi compania nu avea drepturile de autor pentru a începe comercializarea, Best Kept Secret a fost lansat în decembrie, 2007.La scurt timp, produsul a fost retras de pe rafturile magazinelor de specialitate.
Datorită vânzărilor ridicate şi a popularităţii dobândite de albumul Spirit, Leona Lewis a obţinut patru nominalizări în cadrul premiilor BRIT dar şi-a adjudecat şi câteva premii precum Artista britanică favorită în cadrul Premiilor Capital 2008.
De pe albumul Spirit au fost extrase patru single-uri: A Moment Like This (melodia este considerată single extras de pe album, deşi a fost lansată anterior albumului), Bleeding Love, un disc single ce conţine două piese - Better in Time/Footprints in the Sand şi Forgive Me.
La data de 27 iunie, 2008, Lewis a interpretat melodiile „Bleeding Love” şi „Better In Time” în cadrul concertului 46664 ce a avut loc în Hyde Park din Londra. Acesta a comemorat cea de-a nouăzecea aniversare a lui Nelson Mandela. Leona a cântat şi în cadrul premiilor MTV Asia Awards, ediţia anului 2008 ce a avut loc în Genting Highlands din Malaesia, unde a primit un premiu pentru debutul anului.
În data de 24 august 2008, Lewis a interpretat melodia „Whole Lotta Love” împreună cu Jimmy Page în cadrul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing, reprezentând tranziţia dintre Beijing şi Londra. Apariţia sa a fost urmărită de ...
Next part ►


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.