peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


penta - Animated
romania666.peperonity.net

Satanism

despre religie

Satanismul este o religie bazata pe filozofia Biserici lu Satana,fondata de Anton Szandor LaVey si conturata in Biblia Satanica.
In aceasta religie,Satana devine un simbol pozitiv,arhetip al sinei si al egoismului.desi este asociata in cultura populara cu rituri daunatoare si cruzime,filozofia Biserici Sataniste este bazata pe urmatoarele puncte:
1
INDIVIDUALISMUL FUNDAMENTAL
bazat pe conceptul nietzschean: ca individul este singurul responsabil pentru viata sa si ca trebuie sa se ridice peste perceputa conformitate a maselor pentru a gasi o cale in viata.
In acest fel,satanismul este influentat de libertorianism,LaVey declarand "satanistii sunt nascuti nu facuti...au o boala numita independenta"
2
SIMBOLUL SATANA
-in religia satanista,Satana nu este un zeu,ci doar un simbol pentru dumnezeu,care la randul lui este performat si satisfacut de satanistul insusi.
LaVey zice ca toti zeii sunt creatii ale credinciosilor umanh,si ca in acest fel veneratia zeilor este,prin extensie,veneratia creatorului acestor zei(adica credinciosul).
Un fapt surprinzator despre satanism este ca Satana nu este venerat,fiind considerat doar un arhetip literar care este un exemplu pentru opozitie la umilitate si credinta.
In religia satanista,cultul deavolului nu este vazut ca nimic mai mult decat o inversare prost-inteleasa a crestinismului.


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.