peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


serbianknight.peperonity.net

Istina o Broju Mrtvih

Kancelarija Karle del Ponte krije tajnu o stvarnom broju žrtava rata u Bosni U zvaniènom izveštaju Tribunala piše da je broj ubijenih muslimanskih i hrvatskih civila oko 38.000, naspram 16.700 nastradalih civila Srba

HAG - Izveštaji meðunarodnih eksperata koji su radili u Haškom tribunalu ukazuju na to da je informacija o 200.000 muslimanskih žrtava potpuno netaèna. Nju je lansirala muslimanska vlada na poèetku graðanskog rata, pokušavajuæi da optuži srpsku stranu za genocid nad muslimanima. Zvaniènu dezinformaciju muslimanske vlade kasnije su prihvatili svi svetski mediji bez ijednog pokušaja provere ove tvrdnje.

Meðutim, nedavni izveštaj Meðunarodnog suda za ratne zloèine, koji je uradio tim eksperata, a objavljen prošle godine, otkriva sasvim drugaèiju sliku.
Iz zvaniènog izveštaja Trbunala saznajemo: “Istraživaèi procenjuju da se broj ubijenih civila, muslimana i Hrvata, kreæe oko 38.000, dok taj broj u sluèaju srpskih civila iznosi oko 16.700. Meðu vojnim osobljem istraživaèi su procenili da je oko 28.000 ljudi poginulo na strani bosanske armije, uglavnom muslimana. Na srpskoj strani poginulo je oko 14.000 vojnika, dok se broj poginulih Hrvata kreæe oko 6.000.”

Iznenaðuje da je ovaj izveštaj Tribunala skrivan od javnosti sve donedavno, kad su norveški mediji razbili kodeks æutanja. Prema norveškim izvorima, visoki funkcioneri u Hagu i OHR radili su izveštaj u tajnosti, buduæi da se znalo da æe otkrivena istina dovesti u pitanje antisrpsku politiku Zapada u Bosni. Ako je ubijeno 38.000 muslimanskih civila, naspram 28.000 srpskih civila, zašto je onda došlo do NATO bombardovanja Srba; zašto je antisrpski meðunarodni stav sadržan u Dejtonskom sporazumu? Ovakvu antisrpsku politiku je institucionalizovao Pedi Ešdaun i zvanièni izveštaj Tribunala æe sigurno dovesti u pitanje njegovu podobnost da i dalje u Bosni radi na štetu Srba. Kao što je jedan norveški novinar primetio:

“Ne smete zaboraviti da je sukob u Bosni bio graðanski rat èetiri strane (Izetbegoviæevi muslimani, Abdiæevi muslimani, Hrvati i Srbi). Zato je u meðunarodnoj zajednici prihvaæeno da Pedi Ešdaun i Karla del Ponte nastave da operišu s brojkom od 200.000 ubijenih muslimanskih civila, koja je otprilike desetostruko uveæana.” Ima li opravdanja za svesne laži o broju žrtava Zar Srbima samo: “Žao nam je”?! Kad su istražitelji kontaktirali s èlanovima Basunijevog tima i upoznali se s nalazima iz Tribunalovog izveštaja, ovi èlanovi su se izvinili zbog preteranog broja poginulih, ali su insistirali da je komisija od samog starta upozorava da æe usled korišæenja odreðene metodologije konaène cifre biti mnogo uveæane u odnosu na stvarni broj poginulih. A zašto su mediji sa Zapada usvojili njihov nalaz o 200.000 poginulih iz 1994. jednostavno nije njihova greška.

“Žao mi je ako su naši nalazi (za koje se sada ispostavilo da su netaèni) bilo kome naudili, ali mi smo radili najbolje što smo umeli s onim što smo imali”, izjavio je jedan od Basunijevih istražitelja, kao odgovor na štetu koju su napravili srpskoj strani. Brojka od 200.000 do koje je došla pomenuta komisija naišla je na kategorizaciju u štampi, kao da se uglavnom radi o nedužnim muslimanskim civilima koje su ubili srpski vojnici i dovela do NATO bombardovanja u Bosni i hrvatskog etnièkog èišæenja kakvo smo imali prilike da vidimo u akciji “Oluja”. Sada, kad se istina konaèno saznala, Srbima æe biti potrebno mnogo više od obiènog: “Žao nam je”. Srbi moraju da saznaju zašto je u kancelariji Karle del Ponte ovaj izveštaj namerno skrivan i zašto Pedi Ešdau nastavlja da radi na osnovu lažnog izveštaja iz 1994. s ciljem da diskredituje zvanièni izveštaj Tribunala, navodeæi izmišljene i preterane cifre. Propagandna mašina iz 1994, èini se, da je još uvek u punoj snazi s Pedijem Ešdaunom koji doliva ulje na vatru. Satanizacija Srba izmišljanjem broja žrtava Dok je Basunijeva komisija 1994. izašla u javnost s neèuvenim i veoma štetnim zvaniènim brojem od 200.000 poginulih, ostali propagandni izvori su taj broj izgleda još više uveæavali, i to za potrebe daljeg uništavanja Srba. U januaru 2004. na Bi-Bi-Siju se pojavio sledeæi prilog:

“Nekih 40.000 civila je ubijeno dok su se Srbi, msulimani i Hrvati borili za prevlast u Bosni od 1992 do 1995. Veæina žrtava su bili muškog pola i veæinom muslimani.” Što je još gore, senator Bob Dol, zvanièni šiptarski ambasador u SAD, nastavlja do današnjeg dana da tvrdi da su Srbi u vreme rata u Bosni poklali 500.000 muslimana.


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.