peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


settings.peperonity.net

Tutorial resoftare : Samsung S5230

Daca detineti un Samsung s5230 si doriti sa instalati teme pe el va fi nevoie sa-l resoftati si sa aplicati un patch.

Aveti nevoie de:
PC Studio (luati ultima versiune eventual de pe site-ul oficial)
Cablu de date
MultiLoader v5.62
Firmware + fisierele pentru instalarea temei
Instalarea firmware-ului se va face doar o data iar temele le veti putea schimba doar prin simpla copiere a fisierelor de tip swf pe telefon (veti vedea ce si cum in tutorialul de mai jos.

Inainte de a incepe, asigurati-va ca programul PC Studio este inchis, aveti grija sa nu ruleze pentru ca apoi pot sa apara probleme (uitati-va si in taskbar sa nu fie deschis), de asemenea, nu deconectati telefonul pana ce resoftarea nu este gata si nu faceti resoftarea daca nu aveti minim doua liniute la baterie.
Ok, sa trecem mai departe. Dezarhivati arhiva care contine firmware-ul si fisierele pentru tema. Veti avea un folder denumit Pack MXEIL2, un folder Res, si un folder S523MXEIL2.
Acum sa incepem (consider ca ati respectat pasii din prima propozitie). Inchideti telefonul si introduceti-l in Download mode (pentru a face acest lucru tineti apasate deodata urmatoarele butoane: butonul de volum sus, butonul de camera si butonul de power). Telefonul inca nu trebuie sa fie conectat la usb cat timp se urmeaza pasii de mai sus.
Acum, dupa ce telefonul e in download mode, introduceti cablul de date.
Deschideti Multiloader-ul. Sus, in fereastra de Control, bifati BRCM2133. Apoi, bifati Boot Change si Full Download. Aveti grija ca Master Rom si Differences Only sa nu fie bifate.
In continuare vom incarca fisierele prezente in folderul S523MXEIL2.
- La Boot introduceti folderul Bootfiles
- La Amss introduceti apps_compressed
- La Rsrc1 introduceti Rsrc_S5230_Open_Europe_Slav.rc1
- La Rsrc2 introduceti Rsrc2_S5230(Low)_SER.rc2
- La Factory FS introduceti FactoryFs_S5230_Open_Europe_East.ffs

Dupa ce ati incarcat aceste fisiere dati click pe Port search, ar trebui sa scrie Ready – s5230
Daca aveti deschis in tray programul PC Studio nu va aparea decat Ready, iar daca PC Studio este deschis cat faceti resoftarea veti primi eroare. De aceea asigurati-va inainte de a porni sa faceti resoftarea ca programul este inchis.
Acum ca ati urmat toti pasii dati click pe Download. Nu deconectati telefonul pana cand nu se termina complet resoftarea.
Dupa ce totul e gata, puteti deconecta cablul de date si puteti porni telefonul.

Acum ca firmware-ul este instalat, vom aplica patchul pentru teme. Inainte de a incepe acest lucru, veti intra in Menu > My files. Aici veti face un folder nou pe care il veti denumi Res. Dupa ce ati creat acest folder in My files, deschideti PC Studio si conectati cablul de date la telefon. In continuare va trebui sa copiati fisierele din folderul Res al arhivei in folderul Res creat pe telefon.

Dupa ce ati copiat pe telefon, in folderul Res fisierele, deconectati telefonul de la cablul de date, si inchideti PC Studio. Ca si la resoftare, e necesar ca PC Studio sa nu ruleze. Verificati si in tray sa nu apara.

Acum, inchideti telefonul, si bagati-l in Download mode. Deschideti Multiloader si conectati cablul de date la telefon.
In fereastra Control a programului Multiloader bifati LSI6410. Patchul poate fi aplicat doar in modul LSI6410.
Sa aveti bifat doar Full Download
Apoi, la Apps incarcati Apps_patch din folderul Pack MXEIL2
La Rsrc2 incarcati Patch.rc2 din folderul Pack MXEIL2
Aveti grija ca sa fie bifate casutele din dreptul Apps si Rsrc2
Dati click pe Port search. Ar trebui sa apara Ready – S5230. Nu continuati daca nu apare asa. Eventual, dati click de mai multe ori pe port search sau uitati-va prin tray sa nu aveti deschis PC Studio.
S-ar putea ca uneori dupa ce dati Port Search modul LSI6410 sa se schimbe in BRCM2133. Aveti grija ca inainte sa apasati pe Download sa fie bifata casuta LSI6410.
Daca totul e in regula, dati click pe Download. Dupa s-a instalat tot si scrie Done. Deconectati telefonul de la usb si deschideti-l.
In cazul in care ati urmat pasii cum trebuie, ar trebui sa aveti instalata tema HTC.

Mai departe, pentru a instala teme noi, nu va trebui decat sa intrati in PC Studio, sa stergeti fisierele din folderul Res, si sa copiati fisierele noii teme.
Aveti grija insa ca intotdeauna tema pe care o folositi sa aiba Menu.swf, Gadget.swf si Myfiles.swf deoarece altfel daca lipseste unul din aceste fisiere cand veti reporni telefonul veti avea parte de “ecran alb”. Puteti trece peste aceasta problema prin conectarea la PC Studio si sa copiati fisierul lipsa in folderul Res.

Pentru tutoriale video, puteti cauta pe Youtube

Puteti lua teme de pe ss5230.com, de asemenea, voi publica pe blogul meu si teme care nu exista acolo

Atentie, nu raspund pentru o resoftare defectuoasa, daca veti urma pasii de mai sus totul va fi bine.


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.