peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


extraordinarul raul rusescu
steaua.fc.peperonity.net

★ A doua primavara consecutiva

Steaua a luptat eroic pentru calificarea în primăvara Europa League, și, deși a terminat la egalitate scor 1-1 meciul de la Copenhaga a terminat pe primul loc grupa. Raul Rusescu a fost eroul Stelei în Danemarca, a înscris în minutul 73 golul Stelei, într-un moment în care Steaua juca în inferioritate numerică după eliminarea lui Tănase. Danezii au egalat pe final (Vetokele '87), dar n-a mai contat.

Gerul de la Copenhaga i-a deranjat pe steliști nemulțumiți ca acoperișul stadionului nu a fost închis, dar, în același timp,frigul i-a determinat pe fotbaliști să alerge pentru a se încălzi. Au alergat și danezii, dar nu la fel de mult ca elevii lui Reghecampf care au început foarte bine meciul.

După un prim sfert de oră în care presingul Stelei n-a produs nicio ocazie, jocul s-a echilibrat. Cele două formații au ajuns să se anihileze reciproc la mijlocul terenului fără să reușească de multe ori să ajungă la poarta adversă.

Abia la jumătate primei reprize și-au făcut apariția și șuturile la poartă, Rusescu fiind primul care a amenințat poarta danezilor cu un șut de la mare distanță care s-a dus peste poartă. Steaua a menținut ridicată presiunea în jumătatea adversă, în minutele următoare Tănase și Nikolic având șansa de a pune probleme la poarta adversă.

În minutul 40 au dat și danezii primele emoții la poarta lui Tătărușanu, șutul lui Claudemir de la distanță trecând însă pe lângă bara din dreapta. Tot din afara careului a tras și Latovlevici câteva minute mai târziu, dar nici el n-a nimerit cadrul porții, prima repriză terminându-se fără niciun șut pe poartă.

Având în vedere că la Stuttgart Molde preluase conducerea înainte de pauză, Steaua a început relaxată a doua repriză de la Copenhaga, fiind sigură de calificarea în primăvara europeană. Siguranța steliștilor s-a mai domolit însă după ce Tănase a fost eliminat. Decarul Stelei a primit al doilea cartonaș galben pentru o simulare stupidă și a fost trimis la vestiare încă din minutul 49.

Danezii au declanșat imediat ofensiva, încercând să profite de superioritatea numerică dar și de moralul prost al roș-albaștrilor. Reghecampf a simțit și el momentele mai bune ale gazdelor și l-a trimis în teren pe Martinovic, sacrificând atacul prin scoaterea lui Nikolic.

Steaua s-a apărat exemplar, a rezistat eroic la presiunea sufocantă făcută de Copenhaga și a dat lovitura când adversarul se aștepta mai puțin. După o serie de ocazii mari ale danezilor, steliștii au prins descoperită apărarea adversă și au profitat. A fost nevoie de o execuție de geniu a lui Raul Rusescu, un șut formidabil de la 25 de metri lateral dreapta, care a intrat perfect la colțul scurt și Steaua prelua conducerea pe tabelă în inferioritate numerică.

A urmat un sfert de oră de infern în preajma careului roș-albaștrilor. A plouat cu centrari în careul lui Tătărușanu, șuturile s-au înmulțit și au crescut în putere, iar în minutul 87 defensiva Stelei a cedat. La o centrare de pe dreapta, Vetokele s-a înălțat bine în careul mic lângă Chiricheș și a înscris cu capul pentru 1-1, scor care duce totuși Steaua în primăvara Europa League.


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.