peperonity.net
Welcome, guest. You are not logged in.
Log in or join for free!
 
Stay logged in
Forgot login details?

Login
Stay logged in

For free!
Get started!

Text page


arta si pictura
universal-sitt.peperonity.net

Stiati ca. Lucruri interesante despre arta,pictura

Stiai ca...

-Leonardo da Vinci este cel care a inventat tocurile?
-Numele curentulului “impresionism” din pictura provine de la unul din tablourile lui Monet: 'Impression, soleil levant?"
-Rembrandt a pictat aproximativ 100 autoportrete, chiar daca astazi avem cunostinta doar de 60? Numele intreg al pictorului este Rembrandt Harmenszoon van Rijn?
-Pe 23 decembrie 1888, suferind de anumite probleme psihice, Vincent van Gogh si-a taiat urechile, le-a infasurat intr-o panza si s-a prezentat cu ele la un bordel local?

-Acelasi faimos pictor van Gogh si-a luat viata in timp ce picta tabloul “Camp de grau cu ciori"?
-Notitele personale ale lui Leonardo Da Vinci, stangaci celebru, au fost scrise de la dreapta la stanga, iar cei care doreau sa le citeasca erau nevoiti sa citeasca cu ajutorul unei oglinzi? Tot despre Leonardo da Vinci se spune ca era de o dexteritate iesita din comun, putand sa scrie cu o mana si sa picteze cu cealalta in acelasi timp. Lucruri interesante din istoria picturii si a artei

-Lui Leonardo da Vinci i-au trebui 12 ani pentru a picta buzele enigmatice Mona Lisa?
-Paul Gaugin, celebrul pictor francez, a lucrat ca muncitor la construirea canalului Panama? Nu mai putin de 25 000 de persoane au murit in timpul constructiei canalului.
-Diagnosticat cu cancer, Henri Matisse a trebuit sa-ti petreaca ultimii ani din viata imobilizat intr-un scaun cu rotile?
-Porecla lui Salvador Dali era Avida Dollars care, tradus mot-a-mot, inseamna “avid de bani/dolari”?
-De-a lungul vietii sale, Salvador Dali a creat aproximativ 1500 de tablouri, litografii si ilustratii pentru carti?
-Claude Monet isi petrecea o buna parte din timpul sau pictand portrete in care isi ridiculiza profesorii?

-Muzeul Luvru cu galeria de arta din Paris a fost construit in anul 1190, scopul initial fiind acela de a crea o fortareata?
-In 1911, tabloul Mona Lisa a fost furat din muzeul Louvre, unde era expus? In cei doi ani care au precedat recuperarea tabloului, nu mai putin de 6 replici ale picturii au fost vandute drept original.

-Pablo Picasso insusi a fost banuit ca ar fi fost coautor al furtului si a fost adus la sediul general al politiei din Paris pentru interogatoriu?
-Van Gogh a devenit celebru mai ales dupa moartea sa? In timpul vietii sale, Vincent Van Gogh a reusit sa vanda doar unul dintre tablourile sale si anume “Viile rosii”?
-Numele complet al lui Picasso este alcatuit din nici mai mult, nici mai putin de 23 de cuvinte: Pablo Diego Jose Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso?
-In perioada tineretii sale, cand avea o situatie financiara precara, Picasso obisnuita sa-si arda picturile pentru a incalzi incaperea?

-Picasso stia sa picteze inainte sa mearga, iar primul sau cuvant nu a fost "mama", ci “pensula”?
-“Perioada albastra” a picturilor lui Picasso a fost inspirata de moartea unui prieten artist, Casagemas, care s-a sinucis din cauza unei femei?
-Unul dintre cei mai longevivi pictori este Grandma Moses, pictor american care a decedat la data de 3 decembrie 1961, la venerabila varsta de 101 ani?

-Cel mai scump tablou din lume este considerat Numarul 5, 1948, tablou abstract apartinand artistului Jason Pollok, in valoare de 140 milioane de dolari. Acesta este urmat de Portretul Adele Bloch Bauer I al lui Gustav Klimt (135 mil $), de tabloul Baiatul cu pipa al lui Picasso (104,1 mil $ ), de tabloul Dora Maar si Pisica apartinand aceluiasi pictor (95,2 mil $) si de Portretul Dr. Gaghet, al lui Vincent van Gogh (82,5 mil $)?

-Cele mai vechi picturi ale oamenilor preistorici infatiseaza diverse animale, cercetatorii speculand ca aceste picturi au fost realizate deoarece oamenii credeau ca prin aceste reprezentari reusesc sa “prinda" sufletul animalelor? Pe de alta parte, in lipsa unui limbaj eficient de comunicare intre oameni, aceste reprezentari artistice primitive puteau la fel de bine sa reprezinta o modalitate instinctiva de comunicare cu ceilalti, de transmitere a informatiei practice sau de exprimare a sentimentelor catre ceilalti?

Sursa: Garbo.ro


This page:
Help/FAQ | Terms | Imprint
Home People Pictures Videos Sites Blogs Chat
Top
.